Εθνική τράπεζα: Το ΤΧΣ μπλόκαρε την εκλογή Θωμόπουλου ως προέδρου του ΔΣ

Την αναβολή του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας για 3 ημέρες ζήτησε στην γενική συνέλευση της ΕΤΕ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μπλοκάροντας έτσι την εκλογή του κ. Παναγιώτη Θωμόπουλου ως νέου προέδρου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή μάλιστα, οι εκπρόσωποι του ΤΧΣ υπογράμμισαν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του ταμείου, κίνηση που παραπέμπει σε απειλή για την σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την καταψήφιση του νέου προέδρου. Είχε προηγηθεί η απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής να επιλέξει αντίθετα στην εισήγηση του ΤΧΣ που είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας ελέγχοντας ποσοστό άνω του 40% των μετοχών.

Ετσι παραμένει σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας, παρότι στην πρωινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΕ εξέλεξε με ψήφους 12-2 τον κ. Θωμόπουλο. Ωστόσο, το ΤΧΣ που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της τράπεζας, καθώς ελέγχει το 40%, είχε εισηγηθεί για τη θέση του προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο.

Μετά το αποτέλεσμα, το ΤΧΣ απείλησε με έκτακτη Γενική Συνέλευση και καταψήφιση του νέου Δ.Σ. αντίδραση που όμως δεν εμπόδισε την διοίκηση της Εθνικής να προχωρήσει στη σύγκληση του Δ.Σ. αργά το απόγευμα για την συγκρότηση του νέου σώματος και την εκλογή του κ. Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου. Ωστόσο, οι αντιρρήσεις του ΤΧΣ όχι μόνο δεν κάμφθηκαν αλλά στο ΔΣ σημειώθηκε κλιμάκωση και το ΤΧΣ επέβαλε την αναβολή του.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!