Eρντογάν: Ποιος είναι πιο βάρβαρος, ο Χίτλερ ή το Ισραήλ;

Με μια δήλωση που αναμένεται να ξεσηκώσει και πάλι αντιδράσεις στο Ισραήλ, τη στιγμή που γίνονται εκ νέου προσπάθειες προσέγγισης με την Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν διερωτήθηκε «ποιος είναι πιο βάρβαρος, ο Χίτλερ ή το Ισραήλ;». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη του το βράδυ της Δευτέρας σε ισραηλινό ραδιόφωνο, όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: «Εγώ δεν εγκρίνω αυτό που έκανε ο Χίτλερ, όμως δεν εγκρίνω ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Όταν πρόκειται για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, διερωτώμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος». Αφορμή για τη νέα δήλωση ήταν μια παρόμοια που είχε κάνει το 2014 κατά την επέμβαση των ισραηλινών στη Γάζα όταν είπε ότι «το Ισραήλ ξεπέρασε σε βαρβαρότητα τον Χίτλερ».

 

 

Ο Ερντογάν σημείωσε ότι «γνωρίζει πολύ καλά» πόσο ευαίσθητο θέμα είναι να αναφέρεται στον Χίτλερ, αλλά, όπως είπε, «είναι αδύνατο να ξεχάσει τους εκατοντάδες, τους χιλιάδες ανθρώπους που πέθαναν όταν ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη Γάζα» το 2014.

 

Οι σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους μετά την αιματηρή επίθεση ισραηλινών δυνάμεων στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!