Ο Τσίπρας βλέπει Ολάντ στο Αμπού Ντάμπι -Παραμονές του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

Μπαράζ επισκέψεων και επαφών ξεκινά ο πρωθυπουργός το αμέσως επόμενο διάστημα με το βλέμμα στραμμένο στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου,από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, επ’ αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη κ. Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Σημειωτέον, ότι την επομένη συνεδριάζουν οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης με βασικό θέμα την Ελλάδα, με την κυβέρνηση να επιθυμεί διακαώς να κλείσει η αξιολόγηση. Όπερ και σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την πολιτική στήριξη Ολάντ.

Στην εν λόγω διάσκεψη υπενθυμίζεται πως έχει προσκληθεί και η Καγκελάριος Μέρκελ, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα η παρουσία της.

Τέλος, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!