Oι υποψήφιοι της κεντροδεξιάς Ζιπέ Σαρκοζί σκληροί έναντι της Τουρκίας

Σαρκοζί και Ζιπέ θεωρούνται οι επικρατέστεροι για το προεδρικό χρίσμα της κεντροδεξιάς στη Γαλλία και στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους ξεκαθάρισαν ο μεν Σαρκοζί ότι η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην ΕΕ. Εξίσου κατηγορηματικοί και στο θέμα της Συρίας: Ο Άσαντ δεν μπορεί να είναι στο κάδρο της όποιας επόμενης ημέρας.

Στην τηλεμαχία έλαβαν μέρος όλοι οι υποψήφιοι της κεντροδεξιάς: Σαρκοζί, Ζιπέ, η Ναταλί Μοριζέ, ο Ζαν Φρεντερίκ Πουασόν και ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Αλέν Ζιπέ και ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι πιθανότεροι αντίπαλοι του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών της γαλλικής δεξιάς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών και οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν στις 27 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του υποψηφίου.

«Έχω δηλώσει εδώ και καιρό ότι η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ και οι τρέχουσες εξελίξεις στο καθεστώς της χώρας καθιστά αυτό το ενδεχόμενο ακόμη πιο απίθανο» δήλωσε ο Ζιπέ, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

«Ήρθε η ώρα να δοθεί ένα τέλος σε όλο αυτό. Η Τουρκία δεν ανήκει στην ΕΕ» συμφώνησε ο τέως πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Ερωτηθέντες πώς θα αντιμετωπίσουν τον πόλεμο στη Συρία και οι δύο συντηρητικοί υποψήφιοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος Άσαντ θα πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Ο Μπασάρ Άσαντ -συμφωνώ με τον Ζιπέ- έχει 250.000 θανάτους στη συνείδησή του. Δεν μπορεί να αποτελέσει προϋπόθεση, αλλά ο κ. Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν θα πρέπει να εκπροσωπεί τη Συρία» σχολίασε ο Σαρκοζί.

Το τοπίο για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2017 έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει: η Μαρίν Λεπέν θα είναι η υποψήφια του Γαλλικού Μετώπου, ενώ από την κεντροαριστερά έχει ανοίξει το χαρτιά του ο 38χρονος τέως υπουργός Μανουέλ Μακρόν.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος κέρδισε τον Σαρκοζί το 2012, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο με δεδομένη την πολύ χαμηλή δημοτικότητά του, θεωρείται δύσκολο να είναι και πάλι υποψήφιος.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!