Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: 90% η πιθανότητα να κερδίσει η Κλίντον

Λίγες ώρες πριν «επίσημη» ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, η Χίλαρι Κλίντον έχει περίπου 90% πιθανότητες να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/ Ipsos.

Οι πιθανότητές της είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη εβδομάδα και οποιαδήποτε ανατροπή από τον Τραμπ εξαρτάται από έναν απίθανο συνδυασμό της προσέλευσης λευκών, αφροαμερικανών και ισπανόφωνων ψηφοφόρων σε 6-7 πολιτείες, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Κλίντον προηγείται του Τραμπ κατά περίπου τρεις μονάδες- 45% με 42%- και είναι σε τροχιά εξασφάλισης 303 εκλεκτόρων έναντι 235 του αντιπάλου της, με 270 να απαιτούνται για τη νίκη, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Οι ελπίδες του Τραμπ εξαρτώνται από τις «επιδόσεις» του στη Φλόριντα, το Μίσιγκαν, τη Βόρεια Καρολίνα και το Οχάιο, όπου η διαφορά ήταν πολύ μικρή για να κριθεί νικητής όταν ολοκληρώθηκε η έρευνα το βράδυ της Κυριακής, αλλά και στην Πενσιλβάνια όπου η Κλίντον έχει ισχνό προβάδισμα κατά 3 μονάδες. Για να κερδίσει ο Τραμπ, αναφέρει το Reuters, πρέπει να πάρει τις περισσότερες από αυτές τις πολιτείες.

Οποιοσδήποτε συνδυασμός δύο ηττών στις τρεις πολιτείες των Φλόριντα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια σχεδόν θα εξασφαλίσουν τη νίκη της Κλίντον. Την ίδια στιγμή ο Τραμπ πρέπει να κρατήσει την παραδοσιακά υπέρ των Ρεπουμπλικανών Αριζόνα και να ελπίζει ότι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εβαν ΜακΜάλιν δεν θα πάρει ένα άλλο προπύργιο του κόμματος, την Γιούτα.

Για να κερδίσει ο Τραμπ χρειάζεται μεγαλύτερη προσέλευση λευκών Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων σε σύγκριση με το 2012, μείωση των αφροαμερικανών ψηφοφόρων και μία μικρότερη από την προβλεπόμενη αύξηση των ισπανόφωνων που θα ψηφίσουν, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!