Spiegel: Ο Αλ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει τα περιθώρια ελιγμών

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί μέσω του ανασχηματισμού «να αυξήσει τα περιθώρια πολιτικών ελιγμών», αναφέρει το Spiegel online σε δημοσίευμά του, σημειώνοντας ότι αντικαταστάθηκαν πολλοί υπουργοί που δεν υποστήριζαν τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, «ολοένα περισσότεροι ψηφοφόροι στην Ελλάδα απομακρύνονται από τον Αλέξη Τσίπρα. Τώρα αντέδρασε στις ολοένα και πιο αρνητικές δημοσκοπήσεις και αναδιάρθρωσε την κυβέρνησή του».

Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit, παρατηρεί τα εξής: «Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρμόδιος για τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές και για το πρόγραμμα λιτότητας της Ελλάδας, διατηρεί το αξίωμά του. Αυτό θεωρείται μήνυμα ότι ο Τσίπρας στηρίζει την πολιτική λιτότητας και μεταρρυθμίσεων, η οποία επιβλήθηκε από τους δανειστές στη χώρα που απειλήθηκε επανειλημμένα από τη χρεοκοπία. Στο εξής υπάρχει και ένα νέο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τη διοίκηση του υπουργού Ιωάννη Μουζάλα, ο οποίος δρούσε μέχρι πρότινος εντός του υπουργείου Εσωτερικών. Με αυτήν την κίνηση επιδιώκεται η ενίσχυση των δράσεων στο πεδίο της προσφυγικής κρίσης. Αντιθέτως, έπρεπε να αποχωρήσουν υπουργοί που είχαν επανειλημμένα μπλοκάρει μεταρρυθμίσεις», σημειώνει η Zeit.

Στην απομάκρυνση ή μετάθεση υπουργών στέκεται και η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, σχολιάζοντας ότι «υπουργοί που ήταν απρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις έπρεπε να αποχωρήσουν». Όπως γράφει μεταξύ άλλων, «με τον κυβερνητικό του ανασχηματισμό ο έλληνας πρωθυπουργός πετυχαίνει με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Το μήνυμα προς το εξωτερικό: ‘Παραμένουμε σε τροχιά μεταρρυθμίσεων'. Το αντίστοιχο στο εσωτερικό (σ.σ. προς τους πολίτες): ‘Παραμείνετε πιστοί σ' εμάς!'».

Η ιστοσελίδα του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης tagesschau.de εκτιμά ότι «ο Τσίπρας βάζει τάξη». Όπως σχολιάζει, «τα ποσοστά δημοτικότητας μειώνονται, η πολιτική λιτότητας πρέπει όμως να συνεχιστεί – υπό αυτήν την πίεση ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προέβη σε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!