Spiegel: Το ΝΑΤΟ αναβάλει τη σύνοδο κορυφής του μετά από την εκλογή του Τραμπ

Αλλαγή στον προγραμματισμό του ΝΑΤΟ προκαλεί η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Το Σύμφωνο αναμένεται να αναβάλει την προσεχή σύνοδο κορυφής του, σύμφωνα με το Spiegel. Αυτή είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του 2017, αλλά αναμένεται να μετατεθεί για το καλοκαίρι.
Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού αναφέρουν ότι θα υπάρξει αναβολή, εξαιτίας ανησυχιών ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να αγνοήσει τη σύνοδο κορυφής αν αυτή γίνει πολύ σύντομα μετά την ορκωμοσία του, στις 20 Ιανουαρίου.

Το ΝΑΤΟ θέλει να δώσει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ χρόνο για να διαμορφώσει τη στάση του απέναντί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στην προεκλογική του εκστρατεία ο Ρεπουμπλικανός επανειλημμένα τάχθηκε υπέρ της επαναξιολόγησης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τους συμμάχους της στο NATO και είχε υποστηρίξει πως τα κράτη-μέλη της συμμαχίας πρέπει να καταβάλλουν ένα «δίκαιο τίμημα» διότι οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην ασφάλειά τους.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!