Καταγγελία της Ομάδας Γυναικών Ωραιοκάστρου & Σταυρούπολης, του Δημ. Συλλόγου Γυναικών Συκεών & Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
(ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομάδα Γυναικών Ωραιοκάστρου καταγγέλει την σύλληψη μέλους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) , την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκότανέξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Ως Ομάδα Γυναικών στηρίζουμε τους αγώνες των μαθητών και διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές. Ένα σχολείο που θα έχει καθηγητές για όλα τα μαθήματα, βιβλία, εργαστήρια, αίθουσες, αθλητικές υποδομές. Που θα μορφώνει όλους τους μαθητές το ίδιο και δεν θα κάνει τη ζωή τους λάστιχο ανάμεσα στο σχολείο και το φροντιστήριο με όλα τα έξοδα που συνεπάγεται αυτό για τις οικογένειές τους και θα έχουμε απέναντί μας οποιονδήποτε με την στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.
Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων.
Καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.
Τις καλούμε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο καθώς και με την παρουσία τους στις 2 Δεκέμβρη την ημέρα της δίκης. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας!
«Ρεαλισμός δεν είναι να κάτσουμε στ’ αυγά μας, είναι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας»

30/11/2016



Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Συκεών καταγγέλλει την  προσπάθεια τρομοκράτησης από μηχανισμούς της κυβέρνησης που σκοπό έχουν την επιβολή σιγής νεκροταφείου μπροστά σε όλη αυτή τη  λαίλαπα αντιλαϊκών μέτρων που θέλουν να περάσουν.
Την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης που θέλει σχολεία μαγαζιά με τους γονείς πελάτες κι αμόρφωτα παιδιά, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη κρούσμα αυταρχισμού, αυτή τη φορά στο Κιλκίς. Στις 7 Νοέμβρη, ημέρα του πανελλαδικού παμμαθητικού συλλαλητηρίου έξω από το 2ο Λύκειο Κιλκίς συλλαμβάνεται κατόπιν καταγγελίας του διευθυντή του Λυκείου νέα γυναίκα (μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και της ΟΓΕ) για «απόπειρα πρόκλησης διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερση» επειδή  διακινούσε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών έξω από το σχολείο ώστε να τους ενημερώσει.
Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του 2ου Λυκείου Κιλκίς καθώς και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που δεν έκανε τίποτα άλλο από το να ενημερώσει τους μαθητές για το επικείμενο συλλαλητήριο. Η στάση τους θυμίζει άλλες εποχές, μαύρες, τότε  που οι ιδέες διώκονταν.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συναγωνίστρια μας.
Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να σταθούν απέναντι στην προσπάθεια καταστολής των αγώνων. Να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας.

Στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα της δίκης, θα είμαστε εκεί. 
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!


Συκιές,30/11/2016



Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, έχουμε άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού ‒  αυτή τη φορά στο Κιλκίς:  Στις 7 Νοέμβρη, ημέρα του πανελλαδικού μαθητικού συλλαλητηρίου, έξω από το 1ο Λύκειο Κιλκίς συλλαμβάνεται κατόπιν καταγγελίας του διευθυντή του Λυκείου μια νέα γυναίκα (μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και της ΟΓΕ) για «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερση», επειδή  διακινούσε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών έξω από το σχολείο.
Καταγγέλλουμε τον διευθυντή του 1ου Λυκείου Κιλκίς που έσυρε στα δικαστήρια μια γυναίκα επειδή ενημέρωνε τους μαθητές για το συλλαλητήριο.  Ευνόητο είναι ότι αυτό που ενόχλησε τόσο τον Διευθυντή όσο και την Εισαγγελία Κιλκίς, δεν είναι ότι κάποιος μοίραζε ανακοινώσεις έξω από το σχολείο.  Ενόχλησε το ότι κάποιος καλούσε τη νέα γενιά να μη σκύψει το κεφάλι στο μέλλον που της ετοιμάζουν και να διεκδικήσει τη ζωή που της αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της. 
Με τον αυταρχισμό και την καταστολή γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθούν από τη μια η ηττοπάθεια και από την άλλη ένα κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να μην τολμάει κανένας να διεκδικεί τα δικαιώματά του, να υπάρχει δηλαδή σιγή νεκροταφείου και κάποιοι να περνάνε τα νομοσχέδιά τους.  Τρομοκρατία, καταστολή, αυταρχισμός!  Έννοιες που θυμίζουν άλλες εποχές, καταδικασμένες στις συνειδήσεις μας και καθόλου κολακευτικές για μια «αριστερή» κυβέρνηση…
Τους προειδοποιούμε ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στα βάρβαρα σχέδιά τους δεν θα περάσει. 
Στις 2 Δεκέμβρη, ημέρα της δίκης, θα είμαστε όλοι εκεί, οι γυναίκες, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, για να συμπαρασταθούμε στη συναγωνίστριά μας και να διεκδικήσουμε την Παιδεία που αξίζει στα παιδιά μας.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καλαμαριά, 30/11/2016


ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
                               Μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
                                                   τηλ.6987085588


Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την σύλληψη μέλους του Σύλλογου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του  2ου  ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.


'Oταν σήμερα εργάτες,πλέον δεν ξέρουν τι θα πει μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σίγουρο μισθό,με τους νέους στο 40% ανεργίας και σε γυναίκες, που «αν θέλουν τη δουλειά τους δεν πρέπει να κάνουν οικογένεια». 

Αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες πνίγονται από τα χρέη σε κράτος, τράπεζες και μονοπώλια.

 Συνταξιούχοι που δούλευαν μια ζωή θα πάρουν τη σύνταξη - χαρτζιλίκι της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
 Εργαζόμενοι υποχρεώνονται να ράβουν το στόμα τους «δημοκρατικά και ελεύθερα» μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, απ' το φόβο της απόλυσης

Οι μαθητές ξεσηκώνονταιγιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα "ιδιαίτερα" και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ και μεγάλο κεφάλαιο τους ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.


Σαν Ομάδα Γυναικών Σταυρούπολης μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας θεωρούμε απαράδεκτη την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.



Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στη συναγωνίστρια από το Κιλκίς και δηλώνουμε ότι θα είμαστε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη δίπλα της στα δικαστήρια του Κιλκίς


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!