Άρση ασυλίας για την Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου

Η κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας είχε εισηγηθεί να μην αρθεί η ασυλία της κυρίας Ασημακοπούλου αλλά η ίδια ζήτησε να προχωρήσει η Βουλή σε άρση ώστε να υπερασπιστεί το όνομά της στα δικαστήρια. Κατόπιν αυτού του αιτήματος υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 136 βουλευτές, ενώ 36 ψήφισαν κατά. Η κυρία Ασημακοπούλου κατηγορείται γιατί ως μέλος του ΔΣ του Δήμου Ιωαννιτών συναίνεσε στην έγκριση απόφασης για την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου.

Αντίθετα η Βουλή δεν προχώρησε στην άρση της ασυλίας του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου ο οποίος κατηγορείται από την πρώην βουλευτή του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου για «παρασιώπηση εγκλήματος». Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες για απόπειρα δωροδοκίας βουλευτών των ΑΝΕΛ πριν από τις ψηφοφορίες του 2014 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου ψήφισαν 133 βουλευτές, 36 ψήφισαν υπέρ και 3 δήλωσαν "παρών".


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!