Ενστάσεις Κομισιόν για τις εξαγγελίες Τσίπρα - «Η Αθήνα υποχρεούται να συμφωνεί προκαταβολικά με τους θεσμούς»

Η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη το διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού και τη δέσμευσή του να παραμείνει πιστός στους στόχους του προγράμματος, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρντ.

Σημείωσε ότι η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουν δημιουργηθεί στα ελληνικά νησιά από το προσφυγικό και δουλεύει ενεργά με τις ελληνικές αρχές για να περιορίσει το βάρος.

Η Κομισιόν είναι πρόθυμη να εξετάσει τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για το πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις δεσμεύσεις του MoU, συμπλήρωσε.

Παράλληλα όμως έστειλε και σαφές μήνυμα. «Πρέπει να θυμίσω ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για προκαταβολικές συζητήσεις γύρω από το πρόγραμμα και δεσμεύσεις για το πώς θα γίνεται ο χειρισμός περιπτώσεων υπεραπόδοσης στους συμφωνημένους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η Κομισιόν θα συζητήσει τα επόμενα βήματα με τους άλλους θεσμούς».

Απαντώντας σε ερώτηση, δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν ήξερε τις λεπτομέρειες και θα πρέπει να εξεταστούν πριν γίνουν περισσότερες δηλώσεις ή γίνουν περαιτέρω κινήσεις.


Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε αποκαλύψει ότι δεν ήταν ενήμερη η ΕΕ για τα όσα ανακοίνωσε ο κ.Τσίπρας. Επιπλέον, οι ανακοινώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού φέρεται, κατά τις ίδιες πηγές να δυσκολεύουν πάρα πολύ τη διαπραγμάτευση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το ύψος του πλεονάσματος του 2018 αλλά και των επόμενων ετών.

Πηγές των δανειστών δήλωναν ότι η ελληνική κυβέρνηση δε φαίνεται να είχε συμφωνήσει μαζί τους ως προς τα μέτρα που εξήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του. Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές οι οποίες πρόσκεινται στην Κομισιόν ανέφεραν ότι υπάρχουν σοβαρές δυσκολίες εφαρμογής όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!