Προετοίμαζε χτύπημα η Ρούπα. Πιθανός στόχος το λιμάνι του Πειραιά

Μοιραία, λοιπόν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η δυναμίτιδα, το ANFO και τα πυρομαχικά είχαν φορτωθεί στα δύο αυτοκίνητα για να μεταφερθούν ενδεχομένως εκεί, για να μετακινούνται δηλαδή συνεχώς, μέχρι να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο χτύπημα.

Υπενθυμίζεται, ότι και το 2014 κατά τη σύλληψη μέλους του Επαναστατικού Αγώνα είχε βρεθεί γκαράζ-γιάφκα στον Βύρωνα και είχε αποτραπεί χτύπημα στο λιμάνι του Πειραιά, σε βάρος των γραφείων της ΝΔ στις 4 Οκτωβρίου 2014, ημερομηνία-επέτειο ίδρυσης του κόμματος, αλλά και σε βάρος πολύ γνωστών εφοπλιστών του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, τώρα που αρχίζει και ξετυλίγεται ο ενεργός ρόλος της 25χρονης στον Επαναστατικό Αγώνα, πως τα ευρήματα από Ηλιούπολη, Άγιο Δημήτριο και Άλιμο είναι εκατοντάδες και θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα για την πλήρη ανάλυσή τους και την αξιοποίηση τους για συσχετισμό με άτομα και καταστάσεις...

Εδώ είναι το σημείο στο οποίο πλέον εστιάζουν οι έρευνες, ώστε να μπορέσουν σύντομα να φτάσουν και σε άλλους χώρους όπου φυλασσόταν ενδεχομένως ο οπλισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και τυχόν άλλα πρόσωπα. Αναμένεται λοιπόν εισαγγελική διάταξη, κάτι το οποίο αξιωματικοί επισημαίνουν ότι ήδη καθυστερεί αδικαιολόγητα, για να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων των δύο γυναικών, ώστε να φτάσουν και σε άλλους χώρους που τυχόν έχουν μισθώσει με αυτά τα στοιχεία.

Άλλωστε φαίνεται ότι η Ρούπα διάλεξε να φυλάξει σε διαφορετικά σημεία το κάθε τι, αφού στο γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου βρέθηκε το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει στο παρελθόν ο Νίκος Μαζιώτης με πλαστά στοιχεία, άλλο ένα αυτοκίνητο, τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που προαναφέρθηκαν.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες (πληθυντικός αριθμός) που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους 2-3 όμορους δήμους.

Εν τέλει όμως, υπήρξε μία πληροφορία στην Αντιτρομοκρατική, η οποία τοποθέτησε στο κατώφλι του κρυσφηγέτου της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και τρεις ημέρες πριν την επέμβαση για την σύλληψή της τέθηκε υπό συνεχή, στενή και 24ωρη παρακολούθηση. Άλλωστε η Πόλα Ρούπα είχε επικυρηχθεί... από το 2014, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1.000.000 ευρώ!

Ενδεχομένως, σε αυτό το σημείο να έπαιξε ρόλο και μία παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό ενός σεσημασμένου ληστή, παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα, συμμορία του οποίου φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις ένοπλες ληστείες, μεταξύ άλλων και αυτές στον Γερμανό της Πεύκης και στην επιχείρηση “Υφαντής” στο Μαρούσι και οποίος χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με τρομοκρατία, μάλλον γνώριζε εκείνη ή την 25χρονη και ενδεχομένως είχε κάποιου είδους επαφή μαζί της, κάτι το οποίο όμως επισήμως οι Αρχές αρνούνται.

Ο κλοιός έκλεισε λοιπόν στην Ηλιούπολη και στο σπίτι της οδού Ζαΐμη, έως ότου σιγουρευτούν οι Αρχές ότι όντως εντόπισαν την Πόλα Ρούπα. Κατά τη διάρκεια της στενής αυτής παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε πως όντως η Πόλα Ρούπα διέμενε εκεί και κυκλοφορούσε πλέον με κοντά και βαμμένα καστανά μαλλιά και μέσω αυτής της παρακολούθησης διαπιστώθηκε και η εμπλοκή της 25χρονης η οποία μετέβη στο διαμέρισμά της Ηλιούπολης για να φυλάξει τον 6χρονο γιο της Ρούπα κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Ρόλο που είχε αναλάβει γενικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πλέον, αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά από σύσκεψη των επικεφαλής αξιωματικών αποφασίστηκε στις 6 το πρωί της Πέμπτης να γίνει η διπλή επέμβαση των ΕΚΑΜ σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, στις οδούς Ζαΐμη και Αθανασίου Διάκου αντίστοιχα. Όντως στις 6:10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα δύο διαμερίσματα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αλλά και η 25χρονη συνεργός της.

Η Ρούπα είχε μία τσάντα με πιστόλι όμως δεν επιχείρησε να το πιάσει, άλλωστε ήταν αστραπιαία η έφοδος των αντρών της ΕΚΑΜ και περιορίστηκε στα να πιάσει με το ένα χέρι το παιδί της και να ζητήσει να μην το πειράξουν.

Η 25χρονη ζήτησε το απόγευμα να πάει σε νοσοκομείο γιατί ένιωσε ενόχληση στο χέρι της, πιθανόν από τη στιγμής της σύλληψής της. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε να γίνει μεταγωγή της από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και να της δέσουν το χέρι οι γιατροί και μετά την παροχή Πρώτων Βοηθειών επέστρεψε στα κρατητήρια, έως ότου οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα μαζί με την Ρούπα, αυτή την φορά όμως όχι απλά για υπόθαλψη αλλά για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς στο σπίτι της στην οδό Αθανασίου Διάκου, στον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε μία πλαστή ταυτότητα και ευρήματα που την τοποθέτησαν και εκείνη αμέσως στο κάδρο της νέας γενιάς τρομοκρατών του Επαναστατικού Αγώνα, όπως το κλειδί για το γκαράζ της Νέας Χαλκηδόνας.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!