Ο μακελάρης του Βερολίνου θεωρούνταν απειλή από τον Φεβρουάριο

Ο 24χρονος Ανίς Αμρί έριξε φορτηγό πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος σε αγορά της γερμανικής πρωτεύουσας, σκοτώνοντας 12 άτομα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές είχαν κρίνει ότι ο Αμρί αποτελούσε κίνδυνο, καθώς είχαν πληροφορίες ότι στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου είχε έρθει σε επαφή με ύποπτα ως μέλη του ΙΚ, άτομα και είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας.

Ο Αμρί, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά της ιταλικής αστυνομίας λίγες μέρες μετά την επίθεση στο Βερολίνο, είχε εκφράσει την επιθυμία του να πάρει όπλα για χτύπημα στη Γερμανία και ζητούσε συνεργούς, όπως γράφει η εφημερίδα σε κοινό θέμα με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς NDR και WDR, επικαλούμενη έγγραφα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, ωστόσο, που στη συνέχεια κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα απελαθεί ο Αμρί, έκριναν ότι δεν αποτελούσε σοβαρή απειλή.

Πηγή: Reuters


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!