Γεροβασίλη: Στη Βουλή θα πάρει απάντηση η Ν.Δ. UPD

Η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή, απάντησε η Όλγα Γεροβασίλη, στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για προσλήψεις στο Δημόσιο με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» την περασμένη εβδομάδα.

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι με βάση το πόθεν έσχες της η κ. Γεροβασίλη ήταν «τρία χρόνια παράνομη βουλευτής» σημειώνοντας ότι ήταν μέτοχος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο που είχε σύμβαση με το Δημόσιο και μεταβίβασε το ποσοστό της στο γιό της το 2015.

Χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να σεβαστεί τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού, αφού δώδεκα βουλευτές της κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη δήλωση της κ. Γεροβασίλη αναφέρεται επίσης το εξής: «Ας αντιληφθούν και ας σεβαστούν, έστω και αργά, στην ηγεσία της ΝΔ τους θεσμικούς ρόλους και τους κανόνες του κοινοβουλευτισμού».

Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση έχουν υποβάλει και βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που κατήγγειλαν «μείζον πολιτικό, ηθικό και νομικό θέμα».

Το Μαξίμου επανέλαβε χθες ότι «η εφημερίδα του κομιστή λειτουργεί ως γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας» υποστηρίζοντας πως «είναι τόσο απροκάλυπτη η συνεργασία... που το "ρεπορτάζ" υπογράφεται από διαπιστευμένο δημοσιογράφο που καλύπτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Από την παραγωγή της Ν.Δ., στην κατανάλωση του Πρώτου Θέματος!», υπογραμμίζουν οι κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας πως «εφόσον δεν τολμά ο κ. Μητσοτάκης να πει ανοιχτά στους πολίτες πως ενοχλείται από τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της διαλυμένης από τις πρακτικές της συγκυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ δημόσιας Υγείας, τη βρώμικη δουλειά αναλαμβάνει το Πρώτο Θέμα.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι «η αδυναμία της κ. Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής», όπως και η  αμηχανία της.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση απάντησε ότι «τώρα που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σχετικά με την αλόγιστη διόγκωση του Κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούν και γονατίζουν τους Έλληνες, θυμούνται και επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου».

Μια κυβέρνηση που έχει κάνει πρακτική της τις εκπρόθεσμες ρουσφετολογικού τύπου τροπολογίες. Μια κυβέρνηση που νομοθετεί στα τυφλά χωρίς το Γενικό Λογιστήριο να είναι σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος που προκαλεί στην οικονομία, εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια κυβέρνηση δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό της κακής νομοθέτησης, παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού.

Τέλος, η Πειραιώς καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι νομοθετεί σχεδόν αποκλειστικά  με διαδικασίες κατεπειγόντως και φέρνει ολόκληρα νομοσχέδια σε κυρώσεις συμβάσεων για να μη συζητηθούν στις επιτροπές της Βουλής.

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!