Μουσικές εξερευνήσεις με τους Yako Trio στη Ζώγια! 12-1-2017, στις 21.00 μμΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ

Yako Trio
με αρμονίες jazz

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, 21:00
Μια ιδιαίτερη και πρωτότυπη εμπειρία θα έχουν όσοι βρεθούν στη Ζώγια (Αλ. Σβώλου 54) την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, στις 21:00. Το Yako Trio θα μας μυήσει στο έργο του σπουδαίου μουσικού Γιάννη Κωνσταντινίδη μέσα από το δικό τους μουσικό πρίσμα.
Το Yako Trio είναι ένα μουσικό σχήμα νέων παιδιών που επιχειρεί κάτι ολότελα πρωτότυπο και ιδιαζόντως δημιουργικό: ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα μουσικό Γιάννη Κωνσταντινίδη, παίρνοντας τις διασκευές που αυτός έχει κάνει σε παραδοσιακούς σκοπούς και ενορχηστρώνοντας τες για piano jazz trio!
Οι Yako Trio είναι οι Λέανδρος Πασιάς (πιάνο), Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης (τύμπανα) και Βαγγέλης Βραχνός (κοντραμπάσο).
Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον κ.Τάσο Ματζάρη στο ωδείο Musicworkshop. Έχει μελετήσει όλα τα είδη της μοντέρνας μουσικής (Blues, Latin, Funk, Rock, RnB, Gospel, Pop, Ethnic κλπ.) αλλά κυρίως με έμφαση στην Jazz. Φοίτησε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου έκανε μαθήματα κλασσικής αρμονίας, ρυθμικού σολφέζ, μελωδικού σολφέζ και jazz αρμονίας. Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam στο τμήμα του jazz και κλασσικού πιάνο. Το καλοκαίρι του 2014 συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην μουσικοθεατρική παράσταση «Up Όλα».
Ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακόμισε στην Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice. Παίζοντας σε διάφορες local bands αυτά τα χρόνια σε και με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως: Nice Jazz Festiva, Jazz a Vienne, Nuits du Sud κλπ, είχε την τύχη να γνωρίσει τον αμερικανό ντράμερ Leon Parker με τον οποίο τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησε μαθήματα γύρω από το drumset και το ρόλο που έχει σε διάφορα μουσικά ιδιώματα.
Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1989. Παίζει κοντραμπάσο, ηλ.μπάσο, τρομπέτα και γαλλικό κόρνο ενώ είναι δραστήριος και ως συνθέτης. Έχει σπουδάσει στο Κρατικό και στο Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης και στην Codarts Academy του Rotterdam. Εδώ και δέκα χρόνια είναι πολύ ενεργός στη μουσική σκηνή της πόλης έχοντας εμπλακεί με πολλά διαφορετικά σχήματα και μουσικά ιδιώματα ενώ σήμερα είναι σταθερό μέλος των Yako Trio, Eclectique quartet, Lemonostifel, Yoladof.

Ο «Χειμώνας ’16 στη Ζώγια» περιλαμβάνει εκδηλώσεις για τη μουσική, τη γραφή, τα εικαστικά, το θέατρο και το παιδί και απλώνεται από το Νοέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2017. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, με μόνη τιμή αυτήν της όποιας παραγγελίας και γίνονται στη Ζώγια, Αλ. Σβώλου 54, τηλ.: 2310 243459.
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!