Φίλης και 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Καμμένου

Λίγες μόνο ημέρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά των ΑΝΕΛ από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φίλης επανέρχεται με κοινοβουλευτική ερώτησή του σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα η οποία αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ώρες στη Βουλή. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φίλης και οι 13 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το υπουργείο Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση (Letter of Request for Offer and Acceptance) για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35).

Ρωτούν μάλιστα εάν υπήρξε απόφαση Κυβερνητικού οργάνου για την προμήθεια των συγκεκριμένων εξοπλισμών και για την αποστολή Letter of Request for Offer and Acceptance στην Αμερικανική Κυβέρνηση. Επίσης διερωτώνται σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές συζητήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Τύπος και επίσης πώς προβλέπεται να αποπληρωθούν οι σχετικές πιστώσεις σε περίπτωση έγκρισης των σχετικών προμηθειών. Καλούν μάλιστα τον κ. Καμμένο να καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το Letter of Request for Offer and Acceptance καθώς και κάθε σχετικό έγγραφο.

Ταυτόχρονα ασκούν κριτική στο ενδεχόμενο νέων δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα επισημαίνοντας ότι «οι διαδικασίες αναβάθμισης των F-16 προβλέπεται να διαρκέσουν περίπου 7 χρόνια και το κόστος του προγράμματος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,7 και 2 δισ. ευρώ, ενώ το κόστος ενός εκάστου F-35 υπολογίζεται μεταξύ 80 και 100 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι παρά την αναμφισβήτητη ανάγκη του περιοδικού εκσυγχρονισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, «η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση στη χώρα μας επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ του φορολογούμενου πολίτη». «Πρέπει πάντοτε να έχουμε κατά νου ότι με πολύ μεγάλη προσπάθεια η κυβέρνηση κατάφερε να καταβάλει την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 617 εκατ. ευρώ σε 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους και έχει προγραμματίσει να χρηματοδοτήσει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνολικού ύψους 760 εκατ. ευρώ. σε 700.000 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας» τονίζουν στο προσχέδιο της ερώτησής τους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!