Aνάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδα «αναρχικών, κομμουνιστών και αντεξουσιαστών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την προκήρυξη των δραστών, η οποία αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου, η επίθεση πραγματοποιήθηκε «σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία, παραμονές της σύσκεψης του Eurogroup της 20ης Φλεβάρη, στο οποίο, όπως αναμενόταν, δρομολογήθηκε ο νέος γύρος ταξικής επίθεσης εναντίον της εργατικής τάξης και της νεολαίας».

«Η επίθεσή μας στα γραφεία της Κουμουνδούρου, εκπλήρωσε την αναγκαιότητα για την, έστω κι ελάχιστη, ανταπόδοση της βίας που μας ασκεί η κυβέρνηση κι η μνημονιακή της πολιτική» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Οι δράστες επίσης, στο κείμενο που ανήρτησαν, ασκούν κριτική και όσον αφορά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στη μεταναστευτική κρίση, ενώ ειδική μνεία κάνουν και στους «πολιτικούς κρατούμενους».

Σημειώνεται ότι κατόπιν της επίθεσης, πραγματοποιήθηκαν 44 προσαγωγές. Τριάντα επτά άτομα αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ τα υπόλοιποι επτά οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, για παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών. 

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!