Αμυντική στάση από Αποστόλου: Οι αγρότες δεν έχουν δίκιο για τα μπλόκα


«Οι αγρότες έχουν άδικο στις κινητοποιήσεις τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς μόνο το 3-4% των παραγωγών επιβαρύνεται από τις προωθούμενες αλλαγές στη φορολογία» ανέφερε σε δηλώσεις του την Κυριακή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο Β. Αποστόλου υποστήριξε ότι το νέο φορολογικό πλαίσιο αυξάνει τα βάρη σε αγρότες με ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι «οι υπόλοιποι, αντίθετα, πληρώνουν λιγότερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης παραδέχτηκε, πάντως, πως οι ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλουν οι παραγωγοί είναι αυξημένες σε σχέση με το 2016, τονίζοντας όμως πως «η φορολογική ελάφρυνση υπερκαλύπτει το επιπλέον ποσό που θα πληρώσουν».

«Δεν είμαι αυτός που θα πει πως οι αγρότες δεν έχουν προβλήματα. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις αλλά δεν λύνονται από τη μια ημέρα στην άλλη όλα τα ζητήματα» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:
Έκλεισαν τα Τέμπη οι αγρότες

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!