Θρίλερ με τουρκικό ελικόπτερο στα Ιμια [εικόνες&βίντεο]

Θρίλερ με το τουρκικό ελικόπτερο στα Ιμια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο ανήκει στην τουρκική ακτοφυλακή και πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

Αρχικά οι πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής κατέπεσε στην περιοχή κοντά στα Ιμια.

Ωστόσο, λίγο αργότερα διόρθωσαν τα ρεπορτάζ τους, αναφέροντας ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλές πτήσεις επάνω απο τις ελληνικές βραχονησίδες. Στις αρχικές αναφορές τους, το ελικόπτερο τη τουρκικής ακτοφυλακής έχασε ύψος και συνετρίβη στην θάλασσα. Όμως, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη, όπως διαβεβαίωναν απο την πρώτη στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων του ελληνικού Υπ. Άμυνας όσο και του Λιμενικού.

Πηγές του Πενταγώνου στο iefimerida.gr: «Δεν υπήρξε κανένα περιστατικό στα Ιμια»

Ανώτατες στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου, μιλώντας στο iefimerida.gr διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι υπήρξε το περιστατικό στο σύνολό του. Διατυπώνουν δε ζωηρές ενστάσεις ως προς την γνησιότητα του βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με όσα επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, «το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια στις 15.30 ώρα Τουρκίας (14.30 ώρα Ελλαδας) για 15 λεπτά», με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για «δύο εξορμήσεις». Στα ρεπορτάζ τους αναφέρουν ακόμη ότι «μπροστά από τα Ίμια έκανε περιπολία ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και άλλα δύο έκαναν περιπολία από απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από τα Ίμια. Τα ελληνικά σκάφη παρακολουθύσαν από την Λέρο και την Καλόλιμνο τις κινήσεις του τουρκικού ελικοπτέρου και των τουρκικών σκαφών».

Τι μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ

Οπως μεταδίδει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή κοντά στα Ίμια και παρέμεινε στην περιοχή για περίπου πέντε λεπτά.

Η εφημερίδα αναφέρει πως οι περιπολίες της Ακτοφυλακής συνεχίζονται εντατικά κοντά στα Ίμια, λόγω του ότι συμπληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες 21 χρόνια από την κρίση του 1996.

Δείτε δημοσιεύματα από την Τουρκία για το θέμα


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!