Δυσαρέσκεια για Θεοχαρόπουλο στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά ιδίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, προκάλεσε η δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής συννενόησης από την παρούσα Βουλή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως επισήμανε μιλώντας στον Βήμα 99,5 «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα τη διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής ».


Η πρώτη αντίδραση προήλθε από από τον Οδυσσέα. Κωνσταντινόπουλο. «Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται Εθνική Συνεννόηση. Το ΠαΣοΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ξεκάθαρη άποψη: την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών μετά από εκλογές για να επιβάλουμε την Εθνική Συνεννόηση πριν την Εθνική καταστροφή», δήλωσε αδειάζοντας τον κ. Θεοχαρόπουλο.

Και ενώ από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ διευκρίνιζαν ότι «η άποψη που διατύπωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι η πάγια άποψη της ΔΗΜΑΡ» -κάτι που δεν είναι ακριβές γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν ζήτησε ποτέ επισήμως αλλαγή πρωθυπουργού- στο ΠαΣοΚ μεγάλωνε η ένταση. Και αυτό γιατί η Δημοκρατική Συμπαράταξη υποστήριζε παλαιότερα ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή αλλά εδώ και πολλούς μήνες την εγκατέλειψε και ζητεί εκλογές εκτιμώντας ότι θα ενισχυθεί ο ρόλος της και θα αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων εξαιτίας της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, η δήλωση του κ. Θεοχαρόπουλου, διερωτώνται στελέχη του ΠαΣοΚ ήταν μια προσωπική του άποψη ή ήταν σε γνώση της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Παπανδρέου με τους οποίους συναντήθηκε την Τρίτη;

Στην ομιλία της στη Βουλή η κυρία Γεννηματά, παρ’ ότι μίλησε για εκλογές επισήμανε: «Όπως έχω επανειλημμένα πει η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, ευρείας κοινοβουλευτικής στήριξης με άλλο Πρωθυπουργό και πρόσωπα κοινής αποδοχής. Είναι φανερό ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν το επιθυμούν.

Με τους σημερινούς συσχετισμούς δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν το επιτρέπουν. Θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές. Για αυτό ζητάμε τη δύναμη από τον ελληνικό λαό. Μια ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το επιβάλλει».

Οι συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά αρνούνταν ότι υπήρξε συννενόηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, η όμοια διατύπωση διατήρησε τα ερωτήματα. «Είναι έξω από οποιαδήποτε σκέψη η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Με ή χωρίς Τσίπρα. Εθνική διέξοδος μπορεί να υπάρξει μόνο με διψήφιο ποσοστό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά από εκλογές», τόνιζε ο Γιάννης Μανιάτης εκφράζοντας το κλίμα εντός της ΚΟ του κόμματος.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!