Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η γηπεδούχος προερχόταν από πέντε ματς χωρίς νίκη, έχοντας βάλει ένα γκολ, κι αυτό με πέναλτι του Γιουνές στο Περιστέρι. Δεν είχε νικήσει ούτε έναν από τους “ανωτέρους” της στη βαθμολογία εντός έδρας (δυο ήττες από Ολυμπιακό -  Πανιώνιο, δυο ισοπαλίες με ΑΕΚ- ΠΑΟΚ) και έβλεπε την πεντάδα να απομακρύνεται.

Ο φιλοξενούμενος προερχόταν από οκτώ ματς χωρίς ήττα (έμειναν πλέον μόνο ο ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά αήττητοι στον β' γύρο), από 13 γκολ στα τρία τελευταία ματς, έδειχνε ανανεωμένος και φρεσκότατος, είχε βρει με Εμποκού – Κλωναρίδη τα κατάλληλα στηρίγματα στον Μπεργκ. Είχε φτιάξει και την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια του και πήγε για να καθαρίσει τη μπουγάδα των play offs. Όχι μόνο δεν ξεμπέρδεψε, όμως, ο Παναθηναϊκός, αλλά έμπλεξε για τα καλά πλέον, εφόσον η Ξάνθη τον πλησίασε στους δύο βαθμούς, το ίδιο ενδέχεται να συμβεί με την ΑΕΚ αν η Ένωση επικρατήσει επί της Λάρισας και έχει μπροστά του δύο εκτός έδρας ντέρμπι με τους “Δικέφαλους” και εντός έδρας τον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο.

ΤΟΝ "ΕΧΕΙ" ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Με Αναστασίου, τεσσάρα στην Ξάνθη και αποκλεισμός από το Κύπελλο με ήττα στη Λεωφόρο μετά από 1-1 εκτός έδρας. Με Στραματσόνι, η αρχή της πτώσης: 1-2 στη Λεωφόρο με τα απίθανα γκολ του Ντε Λούκας και του Βασιλακάκη στον Στιλ, πρώτη νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα τότε και ταυτόχρονα πρώτη ήττα του Τριφυλλιού. Με Ουζουνίδη, μηδέν ευκαιρίες η Ξάνθη - τέσσερις ο Παναθηναϊκός, μια κουτουράδα του Κουτρουμπή, μπαμ και κάτω πάλι ο Θοδωρής Βασιλακάκης! Ε, πώς να το “κάνουμε”, τον “έχει” τον Παναθηναϊκό αυτή η ομάδα! Ναι, και με τη διαιτησία απόψε, όχι λόγω του καλού Θάνου, αλλά λόγω των άστοχων υποδείξεων των βοηθών του σε δυο οφσάιντ του Μπεργκ (18') και του Βιγιαφάνιες (47') στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Σημαντικές υποδείξεις, επειδή ήταν ματς που θα καθοριζόταν στις λεπτομέρειες. Στο γκολ. Βλέπετε, ο Λουτσέσκου δεν είναι... Ελευθερόπουλος για να “φάνε” οι στόπερ του 7 φάσεις στην “πλάτη” τους. Είναι, αντιθέτως, ο μοναδικός προπονητής του πρωταθλήματος που πήρε (με ισχυρή δόση τύχης) έξι βαθμούς σε δύο ματς από το Τριφύλλι.

Η ΞΑΝΘΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΡΑΣ

Το ήξερε ο Ουζουνίδης ασφαλώς, ότι η Ξάνθη δεν είναι... Αστέρας Τρίπολης. Δεν επρόκειτο να δώσει χώρους στους Πράσινους. Ίσως αυτό που δεν περίμενε είναι η τόσο καλή φυσική κατάσταση της γηπεδούχου και η πίεση ψηλά. Και στους στόπερ (ώστε να μην δίνει έξτρα βοήθειες στη μεσαία γραμμή ο Κουτρουμπής και να μένουν χαμηλά οι Ζέκα - Κουρμπέλης) και στους δύο κεντρικούς χαφ. Αυτή την περίμενε, γι' αυτό και καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν ο αεικίνητος Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο οποίος όχι μόνο δεν δέχθηκε φάση από την πλευρά του, αλλά ήταν σχεδόν ασταμάτητος στις επελάσεις του από Λουσέρο (αλλαγή Λάζιτς) και Σιλά. Δεν αρκούσε εκείνος, όμως, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο γκολ. Έλειψε ο Εμποκού που μπήκε ως αλλαγή και ήταν... lost με πολλά σφάλματα, αργούσε στις ενέργειές του ο φιλότιμος Βιγιαφάνιες και ουσιαστικά η μοναδική απειλή ήταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, κινούμενος μεταξύ των γραμμών. Όταν (λανθασμένα και αδικαιολόγητα) αποχώρησε στο 75' για να μπει ο Λουντ, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε μία και μοναδική ευκαιρία, με το βολέ του Μολέντο στο 90'. Το έβγαλε κι αυτό ο θηριώδης Ζίβκοβιτς, όπως είχε βγάλει και τα δύο σουτ του “Κλώνα” στο α' μέρος και... πάπαλα.

ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ – ΜΠΕΡΓΚ 4-0

Πάπαλα για τον Παναθηναϊκό διότι εκτός όλων των άλλων έχει και τον Μάρκους Μπεργκ στο απόλυτο μηδέν εναντίον της Ξάνθης! Είναι η μοναδική ομάδα που (σε πέντε ματς) δεν έχει πληγωθεί ούτε μια φορά στα 3 1/2 χρόνια του Σουηδού στην Ελλάδα, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα ο Βασιλακάκης έχει πετύχει συνολικά μόνο έξι γκολ σε 74 ματς, εκ των οποίων τα 4 εναντίον του Τριφυλλιού! Απίστευτο; Κι όμως, το ποδόσφαιρο χαρίζει και τέτοιες καταπληκτικές ιστορίες, για να' χουμε να θυμόμαστε.

Πέραν, πάντως, της παραγωγικότητας του Μπεργκ, ο οποίος απόψε έχασε μόνο μία ευκαιρία από ασίστ του Κουλιμπαλί στο 58', ο Ουζουνίδης καλείται να προβληματιστεί συνολικά για τις λύσεις που πρέπει να βρει απέναντι σε ομάδα που τρέχει όσο και ο Παναθηναϊκός, που ξέρει πώς να αγωνίζεται κλειστά, ενίοτε και δυνατά/σκληρά και που δεν είναι αφελής για να προσπαθήσει να παίξει... κυριαρχικά απέναντι στους Πράσινους.

Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ “ΜΑΚΡΙΑ” ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ωφέλιμο για τον ίδιο τον κόουτς και για την ομάδα του θα ήταν να αφήσει εκτός αποδυτηρίων και ουσιαστικής συζήτησης την κουβέντα για τη διαιτησία. Το είχε κάνει ολόσωστα μετά τις φωνές των πράσινων διοικούντων στα Γιάννενα και ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε, κατέθεσε βελτιωμένο πρόσωπο στα επόμενα ματς, προκρίθηκε κατά 99% στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας και πέτυχε εννέα γκολ σε δύο ματς πρωταθλήματος με Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο. Στην επαρχία, όμως, έχει μόνο δύο νίκες εφέτος ο Παναθηναϊκός, τρίτο σερί τρίποντο στη Λίγκα ακόμη δεν έχει γράψει και σε τελική ανάλυση δική του εργασία είναι να βελτιώνει την απόδοση της ομάδας του και όχι να εξασφαλίζει το 50% - 50%. Γι' αυτό, αρμόδιοι είναι άλλοι.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΞΑΝΘΗ (4-2-3-1): Ζίφκοβιτς 8 - Μπαξεβανίδης 5, Σιλά 3, Φλίσκας 5, Λισγάρας 5 - Ντε Λούκας 4, Καμαρά 4 - Σολτάνι 5 (79' Τριάδης -), Λουσέρο 4 (56' Λάζιτς 5), Βασιλακάκης 6 (83' Μεχία -) Γιουνές 4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: (4-4-2) Οδ. Βλαχοδήμος 4 – Κουλιμπαλί 8, Χουλτ 6, Κουτρουμπής 4, Μολέδο 6 – Ζέκα 6, Κουρμπέλης 5 (71' Π. Βλαχοδήμος 4), Μπουμάλ 3 (62' Εμποκού 3), Βιγιαφάνιες 5, Κλωναρίδης 5 (75' Λουντ 2), Μπεργκ 4

* Follow me on Twitter: Seretinio
 


Πηγή: www.sport24.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!