«Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης


Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Παρουσίαση προγράμματος «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Mε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και ώρα 18:00 μ.μ.,   στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δημαρχείου Πανοράματος (Απ. Σαμανίδη 21), το διαδικτυακό πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του εκφοβισμού «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» και την ανανεωμένη ηλεκτρονική του πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, το Κολλέγιο Ανατόλια, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, την Ελληνική Εταιρία Μελέτης Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου & 2ου Δημοτικού και του Γυμνασίου Πανοράματος.

Στο παρόν e - mail θα βρείτε συνημμένα την πρόσκληση, το πρόγραμμα και την αφίσα της εκδήλωσης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου θα γίνει ενημέρωση σε όλους τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Ανατόλια και θα ακολουθήσει η δράση «Βάλε και εσύ ένα χεράκι».

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μαρία Σαμολαδά στα τηλέφωνα 2310 – 534322 & κιν: 6984 636 126 ή e-mail: samolada.m@kmop.gr

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό»
Το πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό» αποτελεί πρωτοβουλία του ΚΜΟΠ και σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Π.&Α. Κυριακού και με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Enable–ΕνΔυναμώνω». Από τον Μάρτιο του 2016 το ΚΜΟΠ αποτελεί συνεργαζόμενο φορέα του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκφοβισμού, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 έλαβε άδεια πρόσβασης σε σχολεία για την υλοποίηση σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού και υλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.livewithoutbullying.com.  Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιδιά 10 έως 18 ετών και ενήλικοι, γονείς και εκπαιδευτικοί, που επηρεάζονται από το φαινόμενο του εκφοβισμού έχουν τη δυνατότητα να λάβουν ανώνυμα και δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής και πληροφόρησης προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!