Διπλό θρίλερ με τους Τούρκους: Στρατιωτικοί κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη - Στήνουν σκηνικό έντασης στα Ιμια

Διπλό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την ένταση στις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Λάδι στη φωτιά έριξε σήμερα η αποκάλυψη για δύο Τούρκους στρατιωτικούς που καταζητούνται για απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου στην αποτυχημένη απόπειρα του Ιουλίου και φέρονται να συνελήφθησαν στην Ορεστιάδα και να κρατούνται στην Αλεξανδρούπολη. Οι δύο άνδρες πέρασαν πρόσφατα στη χώρα μας και φέρονται να υπέβαλαν αίτημα ασύλου.

Την ώρα που διεξάγεται στην Αγκυρα η δίκη με κατηγορούμενους τους 45 από τους 47 στρατιωτικούς οι οποίοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, τη νύχτα του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, οι δύο στρατιωτικοί που διαφεύγουν τη σύλληψη φέρονται να βρίσκονται εδώ και μερικές ημέρες στη χώρα μας, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το «Εθνος».

Πρόκειται για τους Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ, μέλη της διαβόητης «Διμοιρίας Θανάτου», η οποία αποτελεί ειδική ομάδα βατραχανθρώπων εκπαιδευμένων να κάνουν δολοφονίες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το «Εθνος».

Οι δύο στρατιωτικοί πέρασαν μέσω του Εβρου στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, παραδόθηκαν στο ΑΤ Ορεστιάδας αναφέροντας ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα ώστε να συλληφθούν.

Στις 20 του μήνα, μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα για άσυλο στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης, ενώ δικηγόρος τους είναι ένας 35χρονος νομικός ο οποίος έχει αναλάβει κατά το παρελθόν υποθέσεις χορήγησης ασύλου.



Κυβερνητικός αξιωματούχος σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη υπόθεση επισήμανε στο «Εθνος» ότι οι γκιουλενιστές προσπαθούν να καταστήσουν την Ελλάδα ως πεδίο επίλυσης των διαφορών τους με τον Ερντογάν. Οπως τόνισε, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις ενέργειες αυτές και είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψει να «μεταφερθούν» στη χώρα οι εσωτερικές έριδες της Τουρκίας.

«Επεισόδιο» στα Ιμια

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι στήνουν ξανά σκηνικό έντασης στα Ιμια, κάνοντας λόγο για χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής. Αρχικά μάλιστα οι πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής κατέπεσε στην περιοχή κοντά στα Ιμια. Ωστόσο, ανώτατες στρατιωτικές πηγές του Πενταγώνου διέψευσαν κατηγορηματικά ότι υπήρξε το περιστατικό με το ελικόπτερο στα Ιμια. Οχι μόνο ως προς την υποτιθέμενη πτώση αλλά στο σύνολό του, δηλαδή διαψεύδουν και την χαμηλή πτήση του ελικοπτέρου της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από τα Ιμια.

Σύμφωνα με όσα επικαλέστηκαν τουρκικά ΜΜΕ, «το ελικόπτερο εκτέλεσε χαμηλή πτήση πάνω από τα Ίμια στις 15.30 ώρα Τουρκίας (14.30 ώρα Ελλαδας) για 15 λεπτά», με κάποια μέσα να κάνουν λόγο για «δύο εξορμήσεις».

 


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!