Εμπρηστική επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας

Αρχικά, περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο προαύλιο, που ανήκε στο Ινστιτούτο και του έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα αυτή να επεκταθεί και σε δεύτερο αυτοκίνητο του ιδρύματος και να καταστραφούν και τα δύο.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή, όχι για πολύ όμως… Μόλις έφυγαν οι πυροσβέστες που έσβησαν τις φωτιές στα αυτοκίνητα, μετά από περίπου μία ώρα επέστρεψαν σαν μην έτρεχε τίποτα, έσπασαν με κασμάδες τζάμια και παράθυρα του ιδρύματος έριξαν μέσα εύφλεκτο υγρό και προκάλεσαν πυρκαγιά σε αίθουσες γραφεία και στην βιβλιοθήκη της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Η ίδια ομάδα πυροσβεστών που μόλις είχε επιστρέψει στον Πυροσβεστικό Σταθμό, επέστρεψε πίσω όπως και αστυνομία. Από την κατάσβεση της πυρκαγιάς, περιορίστηκαν οι ζημιές στο ελάχιστο δυνατό. Στο σημείο βρέθηκαν αργότερα από τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς ένα άδειο μπιτόνι, ένας κασμάς και ένα ακόμα άδειο μπιτόνι δίπλα στα αυτοκίνητα.

 Έρευνα και προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Κρατική Ασφάλεια, ενώ προκαλεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά, το γεγονός ότι έμεινε εντελώς αφύλακτο ένα σημείο που είχε δεχτεί ήδη επίθεση για να δεχτεί και δεύτερη στη συνέχεια, μόλις μία ώρα μετά.

Αν και οι απορίες όλων θα λυθούν με την ανάληψη ευθύνης, τόσο για το ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια όσο και για τους λόγους που στοχοποίησαν το Γαλλικό Ινστιτούτο, εξετάζεται η πιθανότητα να στοχοποιήθηκε στο πλαίσιο των αντιδράσεων των αντιεξουσιαστών για την παράταση κράτησης στις γαλλικές φυλακές του Λιβανέζου επικεφαλής της FARL (Ένοπλες Επαναστατικές Παρατάξεις του Λιβάνου) Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα, που παραμένει φυλακισμένος από το 1982, για τη συμμετοχή στη δολοφονία δύο διπλωματών.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!