Τι απαντά ο Τσίπρας στις ανησυχίες πολιτών για την τύχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Ειδική αναφορά στις ανησυχίες κάποιων πολιτών για την τύχη του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και του περιβάλλοντος χώρου έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην απάντησή του επικαλέστηκε όμως, την τύχη που είχαν οι αναξιοποίητες σήμερα, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αλλά όμως και ιδιωτικές πρωτοβουλίες στο χώρο του Πολιτισμού, οι οποίες μόλις υπερχρεώθηκαν, πέρασαν στο Δημόσιο.

«Έρχομαι τώρα και στην ανάγκη να διασκεδάσω στις ανησυχίες, στις οποίες αναφέρθηκε ο Ανδρέας (σ.σ. ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ανδρ. Δρακόπουλος) πριν και να πω ότι είναι αληθινές», αναγνώρισε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός.

«Τα emails που μας διάβασε είναι αληθινά και ενδεχομένως να είναι πολλά. Οφείλεται αυτή η ανησυχία στο γεγονός ότι πράγματι, πολλές εκ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, για τις οποίες ο ελληνικός λαός ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια παραμένουν αναξιοποίητες, ερείπια σχεδόν. Όμως θα ήθελα να πω πως δεν είναι σωστό να δημιουργούμε την εντύπωση ότι το Δημόσιο, η ελληνική Πολιτεία, οι πολίτες που πρέπει να απαιτούν από την Πολιτεία και τις κυβερνήσεις τους, δεν είναι σε θέση να κρατήσουν ένα στολίδι σας και αυτό, να το αξιοποιήσουν και γιατί όχι ακόμα και να το κάνουν και καλύτερο.

«Διότι», επεσήμανε, «δεν είναι μονόδρομος, δεν είναι αν θέλετε ευθύγραμμη πορεία. Μπορώ να σας δώσω και αντίστροφα παραδείγματα στο παρελθόν. Δηλαδή όχι μονάχα παραδείγματα δημόσιων χώρων που εγκαταλείφθηκαν, αλλά και χώρων που η ιδιωτική πρωτοβουλία αξιοποιώντας τον δημόσιο χώρο, το δημόσιο χρήμα, προκειμένου όμως να υλοποιήσει ιδιοτελή σχέδια, τα λειτούργησε, τα αξιοποίησε -και ιδιαίτερα στον χώρο του Πολιτισμού- και όταν τα φέσωσε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τα παρέδωσε ξανά στο Δημόσιο για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. 'Αρα λοιπόν θα ήθελα να διαβεβαιώσω: τεράστια η ευθύνη, και υποχρέωση για την σημερινή αλλά και για τις επόμενες κυβερνήσεις, για την ελληνική Πολιτεία στο σύνολό της, τεράστια η υποχρέωση και η πρόκληση να μπορέσει να λειτουργήσει και να κρατήσει την αίγλη και να την πολλαπλασιάσει, θα έλεγα, αυτού του σημαντικού δημόσιου χώρου, αυτού του σημαντικού χώρου Πολιτισμού», έκλεισε τη σχετική αναφορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!