Εμπόδισαν έλεγχο εφοριακών στη Θεσσαλονίκη -Παρέμβαση εισαγγελέα


Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε επεισόδιο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη, σε προσπάθεια να γίνει έλεγχος από εφοριακούς.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, στην πολυσύχναστη περιοχή της Βαλαωρίτου, όπου παρεμποδίστηκαν οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίας Εσόδων Βορείου Ελλάδος.
Το συμβάν προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Με έγγραφη παραγγελία του, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας όρισε την επίκουρη οικονομική εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Βασιλική Μπούρα, συντονίστρια του ελεγκτικού έργου, κι έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όσον αφορά στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των αιφνιδιαστικών και επιτόπιων φορολογικών ελέγχων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσόγκας ζητά να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση από τον διευθυντή της ΥΕΔΔΕ Β. Ελλάδος προς την Αμεση Δράση για τους επικείμενους φορολογικούς ελέγχους με προσδιορισμό της περιοχής όπου αυτοί θα λαμβάνουν χώρα.
Ακόμη, ζητά από τον διευθυντή της Αμεσης Δράσης να έχει διαθέσιμες αστυνομικές δυνάμεις για άμεση επέμβαση και συνδρομή σε περίπτωση παρακώλυσης των φορολογικών ελέγχων. Σε περίπτωση -μάλιστα- που υπάρξει παρακώλυση του ελέγχου από οποιονδήποτε, ο εισαγγελέας ζητά να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!