Αύριο το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος «περνάει» στο Δημόσιο -Ανοιχτή γιορτή παράδοσης

Με σύνθημα «Δικό σας» την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος «περνάει» στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δέκα χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πως σκοπεύει να προβεί σε μία μεγάλη δωρεά, για τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έφτασε πλέον η στιγμή που εξαρχής είχε προαναγγελθεί. Της πρόσκλησης στο Ελληνικό Δημόσιο, να παραλάβει το έργο και να το λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας.

Περίπατοι, μουσική, γέλια, συγκινήσεις, δημιουργικά προγράμματα, άθληση, αναγνώσεις, χιλιάδες επισκέπτες, ποδηλάτες, δρομείς, φίλοι, ζευγάρια και οικογένειες, παιδικές φωνές και χαμόγελα συναντιούνται κάθε μέρα στο ΚΠΙΣΝ.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται ανοιχτή εκδήλωση παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την ελληνική κοινωνία, προς όλους τους πολίτες, μέσα από ένα καλλιτεχνικό πείραμα συνύπαρξης και ποικιλομορφίας. 

Η γιορτή παράδοσης του Κεντρου Πολιτισμού στο Ελληνικό δημόσιο, είναι ανοιχτή για το κοινό και ξεκινάει στις 18:00 το απόγευμα. 

Έκπληξη αποτελούν οι συμμετέχοντες στη γιορτή μιας και δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί. 

Αναπάντεχες καλλιτεχνικές συναντήσεις συνθέτουν ένα πρόγραμμα-έκπληξη αποσπάσματα του οποίου θα αποκαλυφθούν σε ποικίλα σημεία του ΚΠΙΣΝ, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γίνουν μέρος της γιορτής.

Χορός, μουσική, τραγούδι, αφηγήσεις, αστική κουλτούρα και happenings συναντιούνται σε έναν δημιουργικό διάλογο και αντανακλούν τις απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης που μπορεί να αγκαλιάσει το ΚΠΙΣΝ.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στην Αγορά, στον Πύργο Βιβλίων, στον Φάρο και στο Ξέφωτο και η βραδιά θα κλείσει με ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο Θωμάς Μοσχόπουλος.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προτίθεται να συνεχίσει να υποστηρίζει το ΚΠΙΣΝ, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ. 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!