Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τα επεισόδια ενάντια σε μαθητές πρόσφυγες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

23/2/2017

 

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ακολουθώντας τις αρχές της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της μη βίας, της αλληλεγγύης και της ανοχής στη διαφορετικότητα με γνώμονα τον συνταγματικό πατριωτισμό, καταγγέλλουν ως απαράδεκτες τις ξενοφοβικές αντιδράσεις των μελών της εθνικιστικής οργάνωσης «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» ενάντια στην εκπαίδευση εννέα προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο της περιοχής Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.
Παρόμοια περιστατικά δεν θα πρέπει να επισκιάζουν την υποδειγματική ανθρωπιστική στάση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών απέναντι στα θύματα του πολέμου της Μ. Ανατολής, θύματα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού που βίωσαν στις χώρες προέλευσής τους και ξαναβιώνουν στις χώρες όπου ζήτησαν προστασία. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν το φόβο, επεισόδια τύπου Ωραιόκαστρο να αποτελούν την κορυφή του παγόβουνο, δεδομένου, ότι δεν μιλάμε για υποβαθμισμένες συνοικίες της Αθήνας και φτωχοποιημένους πολίτες, αλλά για μικροαστικά στρώματα που μπορεί να έχουν και τα ίδια σε κάποιο βαθμό προσφυγικό παρελθόν, τα οποία μπορεί να γίνουν όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά, φορείς των πιο συντηρητικών και ενίοτε φασιστικών ιδεών.
Παρόμοιες ενέργειες προσβάλουν την μακραίωνη παράδοση φιλοξενίας της χώρας μας, την οποία συνεχίζουν και τηρούν οι Έλληνες πολίτες παρά τις δυσκολίες που έχει επιφέρει τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση. Παράλληλα, θεωρούν, ότι μία προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να λειτουργεί ως ανάχωμα σε τέτοιες υποβόσκουσες τάσεις με σύμμαχο τα υγιή αντανακλαστικά της κοινωνίας των πολιτών. Η ομαλή κοινωνική ένταξη των προσφύγων που ξεκινάει από την εκπαίδευση, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διασφάλιση της ειρήνης και την συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στα ζητήματα που τους αφορούν, όπως αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με την επιτυχή ένταξη μεταναστευτικών ομάδων και την συνεισφορά τους στην ευημερία της χώρας μας.
Τέλος, αποτελεί υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να παράσχει εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά που κατοικούν εντός των ορίων της χώρας, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, γλώσσας, φύλου, χρώματος, ή θρησκείας σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα για τα δικαιώματα του παιδιού που έχουν κατοχυρωθεί με αποφάσεις του ΟΗΕ και της Ε.Ε.

Η Θεματική Ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!