Αγκυρα: Εχουμε γνώση των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο -Ελπίζουμε να είναι προσωπικές οι απόψεις Καμμένου

Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ Αγκυρας και Αθήνας έδωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης με δηλώσεις του.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς εξέφρασε την ελπίδα να είναι προσωπικές οι απόψεις που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος την Κυριακή και όχι επίσημη θέση της Ελλάδας, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία γνωρίζει τα δικαιώματα που έχει στο Αιγαίο.

«Θα ήθελα να πιστεύω ότι ο Ελληνας υπουργός Αμυνας εξέφρασε απλά τη δική του άποψη», είπε ο Κουρτουλμούς σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Αγκυρα. «Αν θέλουν να πατήσουν τα Ιμια, να δούμε, θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος το πρωί της Κυριακής, απαντώντας στα λεγόμενα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μία ημέρα νωρίτερα, ο οποίος είχε αναφέρει: «Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ιμια, θα το είχε κάνει».

Ο Κουρτουλμούς σχολίασε ότι η δήλωση αυτή του Πάνου Καμμένου δεν συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Η Τουρκία έχει γνώση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι τα Ιμια έχουν συμβολική αξία για την Τουρκία. «Με βάση αυτό η Τουρκία έχει μία στρατηγική και έχει την ισχύ να μπορεί να προστατεύσει τα δικά της δίκαια στο Αιγαίο», πρόσθεσε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!