Δήμος Παύλου Μελά: Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη παρέλαση της Πολίχνης και στην πατινάδα της Ευκαρπίας




- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Δήμος Παύλου Μελά: Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη παρέλαση της Πολίχνης και στην πατινάδα της Ευκαρπίας

Αν και το πρωί της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, εκατοντάδες παιδιά με τη συνοδεία των Γονέων – Κηδεμόνων τους, συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις κεντρικές οδούς Αγνώστου Στρατιώτη και Μαυρομιχάλη της Πολίχνης και στο διπλό πάρτυ που είχε ετοιμάσει για τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης με τον Πρόεδρο Ευθύμη Κοσμίδη και τα υπόλοιπα μέλη.
Οι εκδηλώσεις ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και συνεχίστηκαν το σαββατοκύριακο, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, από όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η πατινάδα σε δρόμους της Ευκαρπίας, που είχε ως αφετηρία τις πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου και Κατσιά και κατάληξη στο
1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, όπου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι, αντί της Πλατείας Δημοκρατίας, μετά από απόφαση των διοργανωτών λόγω της βροχής.
Συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ουσάκ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων
«Το Άγιο Πνεύμα» και το Σωματείο «Ένωση Μακεδονία», που συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις με το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας και τον Πρόεδρό του Γιώργο Ασλανίδη.
Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (απέναντι από το Δημαρχείο), στη Σταυρούπολη, πέφτει η αυλαία για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με Κούλουμα, γλέντι, πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.
Το Τοπικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος Γεωργία Κωνσταντινίδου, το Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Χριστοδούλου, θα προσφέρουν διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα.
Συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι» και με τα χορευτικά τους σχήματα οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι: Μετεώρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», κατοίκων Πολίχνης «Νόστος», Λαογραφικό Εργαστήρι Πολίχνης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου», Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα», Τμήμα των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του Δήμου Παύλου Μελά.













Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!