Τσαβούσογλου: Μην μας υποχρεώσετε να δείξουμε τι μπορεί να κάνει ο στρατός μας

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση συνεδρίου στην Αττάλεια, ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΕΘΑ και εκείνος απάντησε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να δει τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαβούσογλου είπε, μεταξύ άλλων, ότι με την Ελλάδα υπάρχει σε εξέλιξη ένας διάλογος και ο συγκεκριμένος υπουργός προσπαθεί να τον εμποδίσει. “Είναι το κακομαθημένο παιδί της ελληνικής κυβέρνησης” σημείωσε ο Τσαβούσογλου χαρακτηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο κομπλεξικό. "Δεν θα λάβουμε υπόψη τις απόψεις ενός ανθρώπου που ζει μέσα στα κόμπλεξ του" πρόσθεσε και ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να τον θέσει υπό τον έλεγχό της. 

Όμως δεν σταμάτησε εκεί και υπογράμμισε με προκλητικό τρόπο: "Οι Έλληνες ξέρουν καλά το τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός, μη μας υποχρεώσει να το δείξουμε. Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας".

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε: "Δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί. Θα αντιμετωπιστούν. Ας πατήσουν, αλλά μετά να δούμε αν θα φύγουν από εκεί».

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις δηλώσεις του.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πρώτες δηλώσεις Τσαβούσογλου, που έκανε λόγο ότι αν η Τουρκία ήθελε να πατήσει τα Ίμια θα το είχε κάνει, και υπογραμμίζοντας: «Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι' αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ, Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!