Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του επιχειρηματία Μ.Κυπριανίδη

Προς το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας κλίνουν οι ελβετικές αρχές, σχετικά με τον θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη. 

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος της Τετάρτης, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Βέρνη είχε επικοινωνία με την Αστυνομία της χώρας από την οποία προέκυψε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα της δολοφονίας.

Μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Κυπριανίδης τον Μάιο του 2014 είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της ΑΓΕΤ Ηρακλής, έχοντας συμπληρώσει οκτώ χρόνια σε αυτή τη θέση και έκτοτε ζούσε κυρίως στο εξωτερικό διατηρώντας όμως στην ιδιοκτησία του την περίφημη βίλα του Αριστοτέλη Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου ζούσε μέχρι τη σύλληψή του το 1974 ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Ιδιαίτερα γνωστός στους πολιτικούς αλλά και τους κοσμικούς κύκλους, είχε παντρευτεί τη Μαρίνα Φλέγγα, κόρη της γυναίκας του ιδρυτή της καπνοβιομηχανίας Κεράνη, Γεωργίου, που πέθανε μόλις στα 45 του χρόνια, οπότε η χήρα του Ευγενία παντρεύτηκε τον συνιδρυτή της βιομηχανίας Σοφοκλή Φλέγγα.

Το 1998, το ζευγάρι μεταβίβασε τις μετοχές τής Κεράνης μέσω του Χρηματιστηρίου και αποχώρησε από το ιστορικό καπνεργοστάσιο του Πειραιά. 

Ο Μανώλης Κυπριανίδης είχε απασχολήσει τον Τύπο και για το γεγονός ότι κατείχε το περίφημο ακίνητο του Ωνάση στο Λαγονήσι, όπου διέμενε επί Χούντας, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα σπίτι-φιλέτο δίπλα στη θάλασσα με κήπο 4 στρεμμάτων το οποίο ο Κυπριανίδης αγόρασε από την εξαδέλφη του Ωνάση, Λ. Βοϊβόδα. Για την ακρίβεια, το ακίνητο ανήκε σε off shore εταιρεία η οποία πούλησε τις μετοχές της στον Μανώλη Κυπριανίδη, την περίοδο που ήταν επικεφαλής στην «Κεράνης».

Ο ίδιος είχε συνδεθεί και με την ηθοποιό Μιμή Ντενίση.

Πηγή: tovima.gr


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!