Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

ΘΛΙΨΗ στην ΕΡΤ: Αγαπημένη δημοσιογράφος «έφυγε» από τη ζωή

Μια ακόμη απώλεια μετρά ο δημοσιογραφικός κόσμος. Η Ντίκη Μακαρίου, για χρόνια επικεφαλής των διεθνών ειδήσεων στην ΕΡΤ, έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, έπειτα από μακρόχρονη ασθένεια.

Η Ντίκη Μακαρίου, γεννήθηκε στην Αθήνα, στην πόλη όπως έλεγε η ίδια των γραμμάτων και των τεχνών. Εργάστηκε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων, της τότε ΝΕΤ, στην περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ. Ασχολήθηκε επίσης με θέματα υγείας, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και δίδαξε δημοσιογραφία ως επιστημονική συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε με μεγάλη θλίψη το θάνατο της δημοσιογράφου Ευρυδίκης (Ντίκη) Μακαρίου.

Η Ντίκη Μακαρίου μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της γράφτηκε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου και συνέχισε στη Σχολή Ξεναγών και στη έπειτα στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1984 προσελήφθη στην ΕΡΤ, μετά από διαγωνισμό. Ακολούθησε η πορεία της στη δημοσιογραφία στα δελτία ειδήσεων, και στις εκπομπές «Κυριακάτικα», «Εδώ και σήμερα», «Υγεία για όλους», «Τρεις στον αέρα», «Σελίδες του Σαββάτου».

Μετά την απόκτηση Master στο City University του Λονδίνου, υπηρέτησε ως προϊσταμένη του τμήματος διεθνών ειδήσεων, της τότε ΝΕΤ, στην περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, της 11ης Σεπτεμβρίου και του πολέμου στο Ιράκ . Ασχολήθηκε επίσης με θέματα υγείας, ως υπεύθυνη του τομέα δημοσιότητας, στο κοινωφελές Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και δίδαξε δημοσιογραφία ως επιστημονική συνεργάτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η κηδεία της Ντίκης Μακαρίου θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας