'Πόρτα' Τραμπ στο δείπνο δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχόμενος «όλοι να περάσουν ένα ωραίο βράδυ».

Ο Τραμπ έχει τεταμένες σχέσεις με μεγάλο μέρος του Τύπου, αποκαλεί τους δημοσιογράφους που θεωρεί ότι του εναντιώνονται «εχθρό του λαού», ενώ επικρίνει συχνά ΜΜΕ και προσωπικά δημοσιογράφους όταν η κάλυψη δεν του αρέσει.

Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα τέτοιο φέτος.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, τόσο αμερικανικά όσο και διεθνή, από μια ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Σπάισερ, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Μία μέρα νωρίτερα, οι NYT είχαν αναρτήσει το εξής βίντεο, ως "απάντηση' στον Τραμπ για τις κινήσεις του στο διάστημα του ενός μηνός που έχει αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του "πλανητάρχη".

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!