Εφεση του Γ. Πεπόνη κατά της απόφασης για το σκάνδαλο Energa

Ανατροπή σημειώνεται στην υπόθεση της Energa - Hellas Power, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, για το σύνολο των κατηγορουμένων (11).

Ο εισαγγελέας προχώρησε στην κίνηση αυτή, εκτιμώντας ότι οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «δεν εστάθμησαν ορθώς τον βαθμό της εγκληματικής διάθεσης των κατηγορουμένων», και αιτάται την «εξαφάνιση» της απόφασης ως προς το σκέλη των ποινών αλλά και των ελαφρυντικών. Ζητεί με άλλα λόγια να επιβληθούν οι αρμόζουσες για τη βαρύτητα των εγκλημάτων των κατηγορουμένων ποινές, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφεση έχει ακόμη ένα ζητούμενο: να μην αναγνωριστεί η απλή συνέργεια (σσ: αφορά τον Βασίλη Μηλιώνη, και το αδίκημα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. 



Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!