Άρχισε στο Εφετείο η δίκη για το Καρούζος Gate

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων άρχισε η εκδίκαση της υπόθεσης για το «Καρούζος Gate», όπου κατηγορούνται συνολικά έξι άτομα, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Ιωάννης Καρούζος.

Η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση, ήταν απούσα από τη διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση κακουργηματικές κατηγορίες, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στο αδίκημα και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Όμιλος Καρούζου με χρήματα που φέρεται να προέρχονται από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων, ενώ έπαιρνε δάνεια από τράπεζες. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το ύψος των επισφαλών δανείων φθάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τα «καρφιά» στην Σκαφτούρα

Από την έναρξη της διαδικασίας, ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης Ιωάννης Καρούζος, επέρριπτε ευθύνες στην πρώην σύζυγό του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια εξέτασης μάρτυρα, πρώην εργαζόμενης του Ομίλου, ο κατηγορούμενος υπαγόρευε στον συνήγορό του να θέσει ερωτήσεις για την κοσμοπολίτικη ζωή της πρώην συζύγου του και στην δυσκολία του να λάβει εγκρίσεις για να λάβει χρήματα.

Κατηγορούμενος: Η έγκριση για χρήματα γινόταν από τη Σκαφτούρα;

Μάρτυρας: Έπαιρνα έγκριση για ποσά μέχρι 500 ευρώ, αλλιώς την ενημέρωνα.

Καρούζος: Μια φορά πήγα να αγοράσω κάτι στην Κρήτη και τελικά δεν έγινε γιατί δεν επιδόθηκε η μεγάλη εντολή από την υψηλή κυρία. Έγινε έτσι;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι γιατί έγινε μεγάλος χαμός. Στα μικρά ποσά λάμβανα εντολή από τη Σκαφτούρα. Στα μεγάλα ποσά που αφορούσαν σε ακίνητα εκατομμυρίων μιλούσα και με εσάς...

Η υπεράσπιση άφησε να εννοηθεί ότι η διοχέτευση χρημάτων σε «υψηλά» πρόσωπα γινόταν σε κουτιά γλυκών με διπλούς πάτους, ενώ η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε οικογενειακή σχέση με δικαστικό και με υπουργό, οι οποίοι ήταν οι νονοί των παιδιών τους.

Υπεράσπιση: Τα κουτιά που στέλνατε σε αυτά και σε άλλα πρόσωπα περιείχαν γλυκά μόνο ή και κάτι άλλο σε διπλούς πάτους;

Πρόεδρος: Δεν ενδιαφέρουν αυτά. Είναι εκτός κατηγορίας…

Υπεράσπιση: Θα έρθουν βιντεάκια. Δεν ήταν μόνο τα γαλακτομπούρεκα στο Εθνικής Άμυνας. Ήταν κι αλλού…

Κατά την κατάθεσή της, η μάρτυρας αναφέρθηκε και στα δύο ακίνητα που πωλήθηκαν στην εταιρεία Fantom. Κατά την κατηγορία πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του Βίκτωρα Ρέστη (ο οποίος είναι κατηγορούμενος), ενώ η αγοραπωλησία φέρεται να είχε πραγματικό τίμημα τα 20 εκατ. ευρώ και εικονικό τα 5 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!