Δήμος Νεάπολης Συκεών: Sold-out για την «Ασκητική»…

Με επιτυχία παρουσιάζεται από χθες στη σκηνή του Κλειστού Θεάτρου Συκεών η «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, που αποτελεί μια παραγωγή του ΚΘΒΕ.
Η προσφορά του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς τους πολίτες για πέντε δωρεάν παραστάσεις έγινε γρήγορα sold-out. Μαθητές και ευρύτερο κοινό έδειξαν έμπρακτα ότι ανταποκρίνονται στο οργανωμένο και στοχευμένο σχέδιο που ξεδιπλώνει ο δήμος, καθιστώντας το θέατρο ως ένα μόνιμο συστατικό του πολιτισμού της καθημερινότητας του τόπου μας και των ανθρώπων του, μικρών και μεγάλων.
Η «Ασκητική» είναι έργο βαθιά ανθρώπινο, παρουσιάζει την θεμελιώδη φιλοσοφία που διαπνέει το έργο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη. Μια παράσταση φιλοσοφική μα και ανθρώπινη, σε σκηνοθεσία του Aνδρέα Κουτσουρέλη, που μιλάει για τον αγώνα που δίνει ο άνθρωπος για την ύπαρξη του, τι σημαίνει άνθρωπος και τι σημαίνει θεός.
Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησαν στη χθεσινή πρεμιέρα του έργου στο Κλειστό Θέατρο Συκεών τόσο ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, που τόνισε ότι «τα παιδιά, αλλά και όλοι οι συμπολίτες μας δικαιούνται να απολαμβάνουν και να χαίρονται υψηλού επιπέδου πολιτιστικά γεγονότα», όσο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΒΘΕ Γιάννης Αναστασάκης, που αναφέρθηκε στην «εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Νεάπολης-Συκεών, που είναι ο πρώτος δήμος που παρουσιάζεται η ‘‘Ασκητική’’, αφού βεβαίως ο δήμαρχος ο Σίμος Δανιηλίδης είπε αμέσως ναι».
Οι παραστάσεις συνεχίζονται και σήμερα, Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου (8 μ.μ. - για το ευρύ κοινό), για να ολοκληρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα:
• 24 Φεβρουαρίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές και το ευρύ κοινό)
• 28 Φεβρουαρίου 2017: 8 μ.μ. (για το ευρύ κοινό)
• 15 Μαρτίου 2017: 10 π.μ. (για μαθητές)
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, διαθέσιμες προσκλήσεις υπάρχουν μόνο για την αυριανή παράσταση (Παρασκευή 24.2 – 10 π.μ.), για την παραλαβή των οποίων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν:
-οι μεν εκπαιδευτικοί και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με το Αυτοτελές Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς  (Ελ. Βενιζέλου 125 Νεάπολη, τηλ. 2313.329577, - 558, -559), από 8π.μ. έως τις 2μ.μ.
-οι δε δημότες και πολίτες με το Γραφείο Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφάνειας (Ι.Μιχαήλ 1 & Στρ. Σαράφη, Συκιές, Τηλ.: 2313.313125, -127), όπως και με το Γραφείο Παιδείας (Νεάπολη).













Πηγή: www.dimosneapolis-sykeon.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!