ΕΛΣΤΑΤ: Αναθεώρησε επί τα χείρω τα στοιχεία για την οικονομία στο δ' τρίμηνο 2016

Επι τα χείρω και μάλιστα σημαντικά αναθεώρησε τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας η ΕΛΣΤΑΤ. Στη δεύτερη μέτρηση της στατιστικής αρχής διαπιστώνεται ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.

Κυβέρνηση: Η Κομισιόν υποβαθμίζει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση το 2016  - Περιμένουμε την Eurostat τον Απρίλιο

Παράλληλα, σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο 2015 παρουσίασε μείωση κατά 1,1% έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.

Τριμηνιαίοι Λογαριασμοί 2016

Παράλληλα υπήρξαν αναθεωρήσεις, μικρότερης κλίμακας, και στα προηγούμενα τρίμηνα, όπως για παράδειγμα, το τρίτο, όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% σε ετήσια βάση αντί αρχικής εκτίμησης για 2,2%. 

Με βάση τις παραπάνω αναθεωρήσεις τελικά το 2016 έκλεισε με οριακά αρνητικό πρόσημο (0,05%) αντί της προηγούμενης εκτίμησης για θετική πορεία 0,3%.

Κομισιόν: Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2017», ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για ζητήματα οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε ύφεση 1,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Η Αν. Μπράιτχαρτ ανέφερε πως η Επιτροπή «σημειώνει» τα εν λόγω νούμερα, υπογραμμίζοντας πως αυτά είναι τριμηνιαία και επομένως όχι τελικά. «Συνεχίζουμε να αναμένουμε ανάπτυξη γι' αυτό το έτος και, όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας, η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας πως η εργασία με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους συνεχίζεται με στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείσα εάν η αποστολή στην Αθήνα αναμένεται να τερματιστεί χωρίς συμφωνία, ανέφερε ότι η εργασία συνεχίζεται και ότι η ολοκλήρωση της αποστολής εξαρτάται από την πρόοδο που σημειώνεται. «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», συμπλήρωσε η ίδια.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!