Καταποντίστηκε το κόμμα του Ντάισελμπλουμ -Εχασε 29 έδρες, έμεινε με 9 βουλευτές

Μπορεί οι Ολλανδοί να είπαν «ναι» στην Ευρώπη και να απέρριψαν τον λαϊκισμό και το βασικό εκπρόσωπό του στη χώρα Γκέερντ Βίλντερς, ωστόσο έδειξαν να απορρίπτουν το Εργατικό κόμμα. 

Κόμμα από το οποίο προέρχεται και ο άνθρωπος που έχει ένα από τα υψηλότερα αξιώματα στην Ευρωζώνη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Τα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 93,3% των ψήφων, επιβεβαιώνουν τα exit polls και δείχνουν ότι το κόμμα των Εργατικών καταποντίζεται, κερδίζοντας μόλις 9 έδρες, από 38 που κατείχε. Με άλλα λόγια, στις εκλογές το PvdA έχασε 29 έδρες! 

Οι απώλειες του PvdA δεν έχουν προηγούμενο στην ολλανδική πολιτική, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

«Είναι τεράστια η ήττα για εμάς. Χρειαζόμαστε χρόνο για να επεξεργαστούμε αυτό το αποτέλεσμα», παραδέχθηκε η Σάρον Ντίκσμα, του Εργατικού Κόμματος.

«Εχουμε περάσει σκαμπανεβάσματα τους τελευταίους μήνες. Θα αρχίσουμε από αύριο να χτίζουμε ξανά στην υποστήριξη του κόσμου. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ», σχολίασε ο Ντάισελμπλουμ.

Πάντως σύμφωνα με τα σενάρια, που έχουν ξεκινήσει ήδη, το κόμμα του Ντάισελμπλουμ μπορεί και πάλι να βρεθεί στην κυβέρνηση. Το Politico εκτιμά ότι υπάρχουν δύο πιθανότητες για κυβερνητικό συνασπισμό τεσσάρων κομμάτων. Μία συμφωνία του Ρούτε με τους Χριστιανοδημοκράτες, τους κεντρώους του D66 και την Πράσινη Αριστερά ή συνεργασία ανάμεσα στους τρεις πρώτους και το Εργατικό Κόμμα.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!