Επίθεση με γκαζάκια στο Δημαρχείο και τα ΕΛΤΑ Δάφνης

Στόχος αγνώστων ατόμων έγιναν τα ξημερώματα το δημαρχείο Δάφνης και τα ΕΛΤΑ της περιοχής, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Κανάρη και Έλλης.

Στις 4:15 οι δράστες έριξαν δύο γκαζάκια στο δημαρχείο και τρία στα ΕΛΤΑ, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα δύο κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Φεβρουαρίου οι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε πάρκο πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης.

Άγνωστος είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην Άμεση Δράση, λέγοντας: «Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα. Για τον Λάμπρο.»

Εκτιμάται ότι η εμπρηστική επίθεση έγινε με αφορμή την «επέτειο» του θανάτου του Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε πριν από επτά χρόνια στην ίδια περιοχή κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.   Ο θάνατός του ξετύλιγε ένα ακόμα κομμάτι της εγχώριας τρομοκρατίας.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!