Το προσφυγικό είναι θέμα διαχείρισης ή επίλυσης; της Ειρήνης Μήτσιου


ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ή ΕΠΙΛΥΣΗΣ;

Τελικά η κυβέρνηση Τσίπρα ούτε ανανέωσε ούτε άλλαξε την Ευρώπη και σίγουρα δεν την έκανε Ευρώπη των λαών καθώς παραμένει ένα σκηνικό εφαρμογής παρωχημένων πολιτικών και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε αυτό.
Ένα από τα μείζονα ζητήματα που ταλανίζουν την Ε.Ε. είναι το προσφυγικό, που δυστυχώς ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του το αντιμετωπίζουν συμβατικά και όχι ριζοσπαστικά. Δεν συμμετέχουν στην επίλυση του προσφυγικού αλλά στην διαχείρισή του με ημίμετρα, καταφεύγοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό κι επιβάλλοντας χωρίς ίχνος ανθρωπιάς και υπευθυνότητας πρόχειρες λύσεις του ποδαριού που διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες.
Η λύση για την Ελλάδα, τη Συρία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή είναι να περιοριστεί η Τουρκία στα σύνορά της και να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της αραβικής χώρας και την επιστροφή των θυμάτων του πολέμου στις εστίες τους. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακή βιτρίνα , αφού από μια κατ’ ουσίαν αριστερή  κυβέρνηση θα περιμέναμε δυναμικές πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με το κουρδικό σοσιαλιστικό κόμμα P.Y.D., με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Δαμασκού, με το κίνημα των Αδεσμεύτων Χωρών, με τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ, για την ειρήνη και την επιστροφή των ξεριζωμένων στα σπίτια τους στη βάση ανθρωπιστικών συμφωνιών.
Ωστόσο βλέπουμε μια κυβέρνηση Τσίπρα συντηρητική και ανήμπορη, χωρίς θέσεις και δυναμισμό, να σέρνεται πίσω από το διευθυντήριο των Βρυξελλών, την καγκελαρία των Γερμανών, το ΝΑΤΟ και την Άγκυρα. Αυτή η στάση δεν έχει σχέση ούτε με τον ουμανισμό, ούτε με την ειρήνη, ούτε με την δημοκρατία, ούτε με το εθνικό συμφέρον της χώρας μας.
Ειρήνη Μήτσιου, πρώην Συντονίστρια Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!