Συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών ζητεί το ΚΚΕ

Την άμεση συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σχετικά με την ανησυχητική κατάσταση στο Αιγαίο, όπως επισημαίνει, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής Δουζίνα Κωνσταντίνο.

Συγκεκριμένα ζητεί την πραγματοποίηση συζήτησης, με τη συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας  Παναγιώτη Καμένου και Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ολόκληρη η επιστολή

Κ. πρόεδρε,

Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι πολύ ανησυχητική. Οι εξελίξεις χαρακτηρίζονται από τη συνέχιση των τουρκικών παραβιάσεων σε βάρος των ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, τις απειλές περί «γκρίζων ζωνών», την αμφισβήτηση των συνόρων που συνδέεται και με τις προκλητικές θέσεις Ερντογάν για αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λοζάνης.      

Οι κυβερνητικές προσπάθειες να περάσει κλίμα εφησυχασμού ή οι κατά καιρούς «λεονταρισμοί» δεν αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων της Τουρκίας και της Ελλάδας για τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» στην περιοχή δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των δύο λαών και ο ανταγωνισμός αυτός γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφού συνδυάζεται με τον πόλεμο στην περιοχή μας και τις αντιθέσεις για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών αγωγών  στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, την Ανατολική Μεσόγειο

Στην πράξη έχει αποδειχθεί πως οι θέσεις που παρουσιάζουν ως εγγυητές την ΕΕ και το ΝΑΤΟ ή μιλούν για  «Ευρωπαϊκά» ή και «ΝΑΤΟικά» σύνορα στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες και δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Η ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο όχι μόνο δεν εμποδίζει, αλλά αποθρασύνει την τουρκική επιθετικότητα.

Για αυτά και για άλλα σοβαρά ζητήματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητάει να συνεδριάσει η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση με τη συμμετοχή των κ. υπουργών Εθνικής Αμυνας  Παναγιώτη Καμένου και Εξωτερικών  Νίκου Κοτζιά. 

Οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΚΚΕ και μέλη της Επιτροπής

Θανάσης Παφίλης

Λιάνα Κανέλλη

Σταύρος Τάσσος

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!