Ανησυχία Πάιατ για «ατύχημα» στο Αιγαίο


Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο «ατυχήματος» στο Αιγαίο εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφερόμενος στην κινητικότητα των  τελευταίων εβδομάδων στο Αιγαίο, ο κ. Πάιατ δήλωσε ανήσυχος, ωστόσο υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί υπεύθυνη στάση.
Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ. Πάιατ είπε πως, εφόσον η Ελλάδα αποδεικνύει τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις και οικοδομεί εμπιστοσύνη με τους πιστωτές της, οι νέες επενδύσεις, τόσο από ξένους όσο και Έλληνες επενδυτές, θα ενισχύσουν την οικονομία και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους συμμάχους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από αυτήν την οικονομική κρίση, ως ένα ισχυρό και σταθερό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σημείωσε εξάλλου ότι ο ίδιος δεν έχει παρατηρήσει κάποια αλλαγή στάσης από τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, ως προς το ζήτημα της συμμετοχής του Ταμείου.


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!