Σύσκεψη, υπό την ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια Τσαρουχά, φορέων του Ν. Σερρών για το νέο θεσμικό πλαίσιο για το φυσικό αέριο

Θεσσαλονίκη, 7/3/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ευρεία σύσκεψη πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών φορέων του νομού Σερρών, υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, έγινε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017, στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα την ενημέρωση των φορέων για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου. Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που έγινε από την Κυβέρνηση δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες ώστε μεγαλύτερα τμήματα της χώρας να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, με κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Έχει ανακοινωθεί η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της Ελλάδας, με τελικούς αποδέκτες πάνω από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ανάμεσα σε άλλους ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ κ. Θεόδωρος Τερζόπουλος,  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΝΔ), κα Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ), κ. Μιχαήλ Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ), κ. Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (Ένωση Κεντρώων), Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων του νομού Σερρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.
Η Υφυπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, δήλωσε: «Το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η Κυβέρνηση φέρνει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια και μέσα σε πόλεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες. Η χρήση φτηνών πηγών ενέργειας που είναι οικολογικά ωφέλιμες αποτελούν βασικό θεμέλιο για την οικονομική ανάπτυξη μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος των οικιακών και των κοινωνικών τιμολογίων. Η σημερινή σύσκεψη είναι η η αρχή μιας σειράς συναντήσεων ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει σε όλη την Περιφέρεια. Κερδίζουμε τη μάχη της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!