Ανοικτό Πανεπιστήμιο δήμου Καλαμαριάς: Πολίτης - Πόλη - Πολιτεία, Δημοτικό Θέατρο "Οδού Χηλής"

Καλαμαριά   0803 - 2017       

                                                            
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
                            ΠΟΛΙΤΗΣ – ΠΟΛΗ – ΠΟΛΙΤΕΙΑ
                         Δημοτικό Θέατρο «Οδού Χηλής»


Ένας νέος θεσμός που απευθύνεται στους ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν την δια βίου πρόσβαση στη γνώση, επιδιώκοντας την διαρκή αυτοβελτίωση τους,  κάνει τα πρώτα του βήματα την ερχόμενη εβδομάδα  στο Δήμο Καλαμαριάς. Πρόκειται για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με τίτλο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΠΟΛΗ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, το οποίο περιλαμβάνει σειρά διαλέξεων διαρθρωμένες σε οκτώ θεματικές ενότητες.

Τα μαθήματα του πρώτου διδακτικού κύκλου του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου, αρχίζουν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 στις 7 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής».

Η πρώτη ενότητα του νέου αυτού θεσμού ξεκινά με το θέμα «Η Ελληνική οικονομία και οι προοπτικές της» το οποίο θα αναπτύξει ο αναπληρωτής Πρύτανης του ΑΠΘ και καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Νίκος Βαρσακέλης.

Στόχος του νέου αυτού θεσμού είναι να παράσχει γνώσεις και πληροφορίες για θέματα που απασχολούν έντονα τους πολίτες, με τρόπο τέτοιο που ο καθένας να μπορεί να τις εφαρμόσει στην καθημερινότητά του.  Κάθε διάλεξη – εισήγηση θα έχει μέγιστη διάρκεια μιας ώρας και θα ακολουθούν ερωτήσεις ή θα γίνεται  διαλογική συζήτηση με το κοινό, χωρίς ωστόσο συνολικός χρόνος να υπερβαίνει τις δύο ώρες.

Μάλιστα εφόσον το αντικείμενο των εισηγήσεων το επιτρέπει, επιθυμητό είναι να εμπεριέχουν βιωματικές ή χρηστικές ενότητες.  Στο τέλος κάθε διάλεξης, θα διανέμεται στο κοινό έντυπο με  τους βασικούς άξονες της εισήγησης ή περίληψή της ή ακόμη και οδηγίες.  Επιπλέον το περιεχόμενο των εισηγήσεων  θα αναρτάται και σε ειδικό χώρο (link) στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Η προσέλευση του κοινού είναι δωρεάν.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!