Επιμένει η πρωθυπουργός της Πολωνίας κατά Τουσκ

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο επανέλαβε, εισερχόμενη στον χώρο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ότι η χώρα της είναι αντίθετη στην επανεκλογή του Πολωνού Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέγοντας ότι «τίποτα δεν πρέπει να γίνει» χωρίς τη συναίνεση της Βαρσοβίας.

«Επαναλαμβάνω: τίποτα δεν πρέπει να γίνει χωρίς εμάς και χωρίς τη συναίνεση μας», επέμεινε η κ. Σίντλο, μιλώντας στα πολωνικά, κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την ενότητα της Ε.Ε. μετά το Brexit.

«Δεν συμφωνούμε μια χώρα - μέλος που παρουσιάζει μια διαφορετική άποψη να μην ακούγεται. Δεν συμφωνούμε να κατεδαφιστεί αυτός ο θεμελιώδης κανόνας. Είναι θέμα αρχής», είπε.

«Η Πολωνία θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους αυτές τις αρχές που είναι τα θεμέλια της ΕΕ. Οι χώρες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό οδηγούν στην αποσταθεροποίηση. Θέλουμε την ενότητα της Ευρώπης», συνέχισε η κ. Σίντλο.

Ο φιλελεύθερος κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ είναι από τα τέλη του 2014 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 28 χωρών της Ε.Ε.

Διαθέτει μεγάλη υποστήριξη, αλλά αμφισβητείται από την συντηρητική δεξιά κυβέρνηση της χώρας του, η οποία πρότεινε έναν άλλο υποψήφιο, τον ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους-Βόλσκι, ο οποίος προέρχεται από την κεντροδεξιά Πλατφόρμα Πολιτών, όπου ανήκει και ο ίδιος ο κ. Τουσκ.

Η Πλατφόρμα, αξιωματική αντιπολίτευση στην Πολωνία, διέγραψε τον κ. Βόλσκι μετά την αποδοχή εκ μέρους του της πρότασης της πολωνικής κυβέρνησης, ενώ μέτρα εναντίον του έλαβε και το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!