Δημος Ωραιοκάστρου: υπογραφή σύμβαση για χρηματοδοτηση απο το Πρασινο Ταμείο


Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υπεγράφη η σύμβαση για τη χρηματοδότηση του δήμου από το Πράσινο Ταμείο με το ποσό των 65.000 ευρώ για εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

Με το ποσό των 65.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Τη σχετική απόφαση έλαβε το Πράσινο Ταμείο, φορέας που εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την περασμένη Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2017 υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου ο Δήμος Ωραιοκάστρου εντάχθηκε ως δικαιούχος χρηματοδότησης στον άξονα προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του χρηματοδοτικού προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016».

«Ο Δήμος μας, κατόπιν της θετικής αξιολόγησης της πρότασης που υπέβαλλε στο Πράσινο Ταμείο, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» και θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 65.000 ευρώ για την εκπόνηση του ΣΒΑΚ» δήλωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης και συμπλήρωσε ότι «ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχοντας ως στρατηγικό του στόχο τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη διεκδίκησε και εξασφάλισε την ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου Σχεδίου». «Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) δεν αποτελούν μια απλή κυκλοφοριακή μελέτη αλλά αποσκοπούν στο να συμβάλλουν στη βελτίωση της κινητικότητας της πόλης με βάση την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης και με τελικό στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ζωής των πολιτών», τόνισε ο κ. Γαβότσης.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!