Παύση συνεργασίας Ελεύθερης Πόλης με Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»


Ανακοίνωση Δημοτικής ομάδας Δήμου Παύλου Μελά-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ

Θέμα: «Παύση συνεργασίας Ελεύθερης Πόλης με Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών»

Η συστράτευση της Ελεύθερης Πόλης με τη Ριζοσπαστική Κίνηση όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της λίγους μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 είναι κομμάτι της συνεργατικής αντίληψης που χαρακτηρίζει την κουλτούρα της ομάδας μας και έγινε στη βάση ταύτισης κύριων πολιτικών θέσεων για την πόλη και διαδικασιών λήψης αποφάσεων για την ανάληψη σχετικών δράσεων.
  Σήμερα με ανάλογη πλειοψηφική γνώμη τα μέλη της Ελεύθερης Πόλης ανακοινώνουν δημόσια πως δεν υφίσταται πια ουδεμία επίσημη και οργανωμένη πολιτική, παραταξιακή ή προγραμματική σύμπλευση με τη Ριζοσπαστική Κίνηση.
Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση σχετίζονται με βαθιές διαφωνίες σε θέματα πολιτικής στόχευσης, προτεραιοτήτων και οργάνωσης των δύο επιμέρους παρατάξεων. Αυτές οι διαφορές δε επέτρεψαν σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές στο σχήμα να λειτουργήσει συλλογικά. Θεωρούμε αδύνατη την οποιαδήποτε μεταξύ μας προσπάθεια σύνθεσης κοινών πολιτικών θέσεων και εξυπηρέτησης αμοιβαίων στόχων στο πλαίσιο πάντοτε μιας ελεύθερης έκφρασης με συγκρουσιακά στοιχεία απέναντι σε όσους βάζουν σταθερά εμπόδια στις διεκδικήσεις των πολιτών τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ μας όπως και με άλλες παρατάξεις ή ομάδες  σε περιπτώσεις επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων για την πόλη.
 Η Ελεύθερη Πόλη παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με όσες και όσους όχι απλά δηλώνουν αλλά επίσης ενεργούν με πολιτικά κριτήρια που έχουν επίκεντρο την Πόλη και της αληθινές ανάγκες Της και όχι την υποστήριξη ή προστασία τρίτων που σχεδιάζουν χωρίς εμάς τους πολίτες του Παύλου Μελά.
Για την ομάδα μας η ποιοτική ζωή στην πόλη μας δεν μπορεί να είναι η δεύτερη καλύτερη επιλογή έναντι καμιάς άλλης . Γενικότερα ο στρατηγικός σχεδιασμός της πόλης δεν μπορεί να φιλτράρεται και να συνδιαμορφώνεται μέσα από ιδιοτελείς , εφήμερους κομματικούς σχεδιασμούς και  μαζί με εκπροσώπους συντεχνιών με ανταγωνιστικές επιδιώξεις και στόχους.
Ξεκάθαρη επιλογή μας είναι η Ελεύθερη Πόλη να συνεχίσει μαζί με εκείνους που θέλουν να οραματιστούν, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο και ελπιδοφόρο μέλλον για την πόλη και τους κατοίκους της, με κάθε ρεαλιστικό και μάχιμο  τρόπο που θα σέβεται βασικές αρχές ανεξαρτησίας της αυτοδιοίκησης ,αξιοπρέπειας του ατόμου και αλληλεγγύης της κοινωνίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!