Ν. Κοτζιάς: Από τα πιο μαύρα κεφάλαια της Ιστορίας η γενοκτονία των Αρμενίων

Φόρο τιμής στους νεκρούς της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέτισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο μνήμης στο Ερεβάν της Αρμενίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Στεκόμαστε εδώ, με δέος, με τη δέσμευση να μη λησμονήσουμε ποτέ όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στη Γενοκτονία των Αρμενίων και να τιμήσουμε τη μνήμη τους. Η Γενοκτονία των Αρμενίων συνιστά ένα από τα πιο μαύρα κεφάλαια της Ιστορίας, αλλά είναι επίσης και μία σταθερή υπενθύμιση ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν τέτοιες φρικαλεότητες» έγραψε ο κ. Κοτζιάς στο βιβλίο επισκεπτών μετά την επίσκεψή του στο Μουσείο της Γενοκτονίας.

Συγκινημένος ο υπουργός ξεναγήθηκε από τον διευθυντή στο Μουσείο της Αρμενικής Γενοκτονίας όπου περιγράφεται με φωτογραφικά ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό η Ιστορία χιλιάδων θυμάτων που ακόμα ζητούν δικαίωση.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!