Αυτόνομη Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση: Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την ασφάλεια των παιδιών μας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κανείς δεν δικαιούται να παίζει
με την ασφάλεια των παιδιών μας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών πυροπροστασίας σε κτίρια του Δήμου Νεάπολης Συκεών στα οποία λειτουργούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), αλλά και οι αποκαλύψεις για σωρεία πλαστών δικαιολογητικών, αποφάσεων, εγγράφων κλπ που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία των δομών αυτών και σηματοδοτούν τον τρόπο που πολιτεύεται ο Σ. Δανιηλίδης.
Σε δελτίο τύπου της παράταξης μας που δημοσιεύθηκε στις 8/12/2016 και αναδημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016, τον καλούσαμε «να αναλάβει επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες που του αναλογούν (πολιτικές και ηθικές) και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες, συνεργάτες και συμβούλους».
Αντ’ αυτού, με άρθρο στο ίδιο τεύχος του περιοδικού και κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο «Ουδείς μπορεί να παίζει με την νομιμότητα» ο έχων –τουλάχιστον- την πολιτική ευθύνη για τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, κουνάει το δάχτυλο δεξιά και αριστερά κατηγορώντας και καταγγέλλοντας τους πάντες  και απειλώντας τους «αόρατους» πλαστογράφους και όχι μόνο με «τις συνέπειες του νόμου».
Ο ίδιος με δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στον τύπο, απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης δήλωνε ότι «Δεν υπήρξε ούτε υπάρχει κανένα θέμα ασφάλειας για τα παιδιά και όσους χρησιμοποιούν τις δομές», προσθέτοντας ότι «όταν το ζήτημα αποκαλύφθηκε, δουλέψαμε όλο το καλοκαίρι και λύσαμε όλες τις εκκρεμότητες, σήμερα όλες οι μονάδες έχουν πλέον το πιστοποιητικό πυρασφάλειας που απαιτείται και λειτουργούν κανονικά. Αν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα μας έδιναν;»
Ποια όμως είναι η πραγματικότητα;
Η παράταξή μας ήδη από το 2016, είχε απευθυνθεί με έγγραφα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζήτησε άμεση πληροφόρηση, ώστε να προχωρήσει σε ενέργειες που συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δομών, την ασφάλεια των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που συμμετέχουν στα συγκεκριμένα προγράμματα και τέλος στην πιθανή αναζήτηση ευθυνών για όσους δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Στην τελευταία μας επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενημερωθήκαμε εγγράφως και προφορικά για τα προβλήματα που εντόπισαν και αντιμετώπισαν με την δέουσα επιείκεια, στις αυτοψίες τους τα στελέχη της Πυροσβεστικής. Αυτοψίες που έγιναν στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2017 όταν σύμφωνα με τον Σ. Δανιηλίδη όλα τα προβλήματα πυρασφάλειας στα κτίρια είχαν ήδη επιλυθεί.
Σύμφωνα λοιπόν με τις αυτοψίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο 2ο Δημοτικό Πεύκων, στο 1ο Δημοτικό Πεύκων, στο Λύκειο Πεύκων, στο 4ο (10ο)  Δημοτικό Νεάπολης και στο 7ο Δημοτικό Νεάπολης εντοπίστηκαν σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό και υποδομές πυρασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν κτήρια που δεν είχαν πιστοποιητικά πυροπροστασίας, κτήρια και αίθουσες διδασκαλίας εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων που δεν απεικονίζονταν στις κατόψεις και διάδρομοι που έγιναν αίθουσες διδασκαλίας, σοβαρές ελλείψεις σε συστήματα και εξοπλισμό  πυρόσβεσης σε χώρους που μετά το πέρας των μαθημάτων έχει καθημερινά δεκάδες χρήστες, κ.ά.
Η εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά τις αυτοψίες και μετά από πολλαπλές συνομιλίες και συνεννοήσεις με τους υπεύθυνους αιρετούς του Δήμου, ήταν να ανακληθούν πιστοποιητικά ενεργητικής πυροπροστασίας και μετά από τροποποιητικές μελέτες να χορηγηθούν νέα, να δοθεί δεκαήμερη προθεσμία για την αποκατάσταση δευτερευουσών ελλείψεων, αλλά και να υποβληθούν μηνύσεις εναντίον των υπευθύνων, για τις σοβαρές περιπτώσεις.
Οι ενέργειες της ΑυΡΑ, αλλά και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ενοχλούν τη Διοίκηση του Δήμου και τον ίδιο τον Σ.Δανιηλίδη, ο οποίος μονίμως ισχυρίζεται ότι όλες οι παρανομίες «γίνονται για το καλό του Δήμου».
Το αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και η σωματική ακεραιότητα των παιδιών μάλλον έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Επιπλέον, το αποτέλεσμα της αυτοψίας της Π.Υ. δικαιώνει απόλυτα το γονεϊκό κίνημα των Πεύκων που αγωνίζεται χρόνια για την επίλυση του οξυμένου κτιριακού προβλήματος στην περιοχή, ζητώντας και προτείνοντας την προσωρινή λύση στέγασης κάποιων τμημάτων στο πρώην Δημαρχείο Πεύκων, αίτημα στο οποίο κωφεύει συστηματικά η Διοίκηση του Δήμου για τις δικές της μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 
Η ΑυΡΑ ως υπεύθυνη παράταξη της αντιπολίτευσης, ασκώντας με συνέπεια και ευθύνη τις υποχρεώσεις της, συνετέλεσε και συντελεί καθημερινά στη βελτίωση των δομών και των υπηρεσιών που θα πρέπει να παρέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια ευνομούμενη πολιτεία.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!