Εξαλείφθη το αξιόποινο για τον Γέροντα Παστίτσιο

Την Πέμπτη, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά την έναρξη της διαδικασίας έκρινε την εξάλειψη του αξιοποίνου. Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου 4411/2016, αυτό ισχύει για τα πλημμελήματα και τα πταίσματα που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φίλιππος Λοΐζος με το γκρουπ Γέροντας Παστίτσιος στο Facebook, διακωμωδούσε αποσπάσματα από τα λεγόμενα του μοναχού Παΐσιου ή τα μετέφραζε σατυρικά. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από καταγγελίες, της Χρυσής Αυγής και ακολούθησαν παραεκκλησιαστικές οργανώσεις, που ζητούσαν ουσιαστικά την ποινικοποίηση της ελευθερίας του λόγου.

Μάλιστα, ο Φίλιππος Λοΐζος συνελήφθη το 2012, ύστερα από ερώτηση στη Βουλή του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά, και πρωτόδικα καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή για το αδίκημα της εξύβρισης θρησκεύματος κατ' εξακολούθηση.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!